Peugeot 2008: de mooiste van de klas gaat meteen elektrisch

Peugeot 2008: de mooiste van de klas gaat meteen elektrisch

Peugeot is lekker bezig met zijn suv's. Na de 3008 en de 5008 is nu de 2008 in een hypermodern jasje gestoken. Of kunnen we beter zeggen: een maatpak? Bij zijn introductie eind dit jaar staat meteen een elektrische versie in de showroom.

De Peugeot 2008 doet meteen een gooi naar de titel 'mooiste meisje van de klas' (of jongetje, afhankelijk van je voorkeur). Hij heeft een ontwerp dat duidelijk is geïnspireerd op dat van zijn succesvolle broer 3008 én op dat van de Peugeot 208.

Unboring the future

Peugeot heeft een missie met zijn design: het mag allemaal wel wat minder saai op de weg. De e-Legend is daar het meest sprekende voorbeeld van - heel stiekem blijven we hopen op een productieversie. Zowel bij het exterieur als het interieur van de Peugeot 2008 herkennen we veel elementen uit andere Peugeots, maar dat is niet erg. De 2008 is zowel van binnen als van buiten het stadium van ideale auto voor stellen met identieke kleding ruimschoots gepasseerd.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Elektrische Peugeot 2008

Net als van de DS 3 Crossback, waarmee hij zijn onderstel deelt, verschijnt ook van de Peugeot 2008 een elektrische versie. Meteen bij de marktintroductie zelfs! Hij krijgt een elektromotor met 136 pk. Van de actieradius van 310 kilometer slaan we alleen niet meteen steil achterover, Tesla heeft ons verwend met het enorme rijbereik van zijn modellen. Laden gaat wel snel: in 8 uur is het thuis aan het stopcontact gepiept, met een snellader duurt het 30 minuten tot de accu voor 80 procent vol is. Desgewenst kun je het interieur voorverwarmen.

Benzinemotoren

Natuurlijk kun je de Peugeot 2008 ook nog gewoon met benzinemotoren bestellen: een 1,2-liter driecilinder met 100, 130 of 155 pk. Er zijn ook turbodiesels met 100 en 130 pk.

Smartphone opladen

De nieuwe Peugeot 2008 is 4,30 meter lang en heeft een wielbasis van 2,60 meter. In de bagageruimte past 434 liter - ook in die van de elektrische e-2008. Praktisch handigheidje: in de opbergruimte onder in de middenconsole zit een inductielader voor smartphones. Ook slim: het optionele panoramische schuif-/kanteldak opent naar buiten toe, waardoor de hoofdruimte voor de inzittenden achterin behouden blijft.

Veiligheid en prijzen

De Peugeot 2008 zit vol met veiligheidssystemen, zoals adaptieve cruisecontrol, een actieve rijbaanassistent die de auto precies tussen de belijning houdt en dodehoekwaarschuwing. De auto parkeert zichzelf desgewenst in een parkeervak. Helaas moeten we nog even op de auto wachten: pas eind 2019 staat de Peugeot 2008 in de showroom. Dan worden ook de prijzen bekendgemaakt. Voor de Peugeot e-2008 doen we een gok: net onder de 40.000 euro, precies tussen zijn kleine broer en zijn volle neef in. De DS 3 Crossback E-Tense kost 43.190 euro, de Peugeot e-208 36.250 euro.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Peugeot 2008: de mooiste van de klas gaat meteen elektrisch
Peugeot 2008: de mooiste van de klas gaat meteen elektrisch
Peugeot 2008: de mooiste van de klas gaat meteen elektrisch
Jaap Peters
Door Jaap Peters

Van oudsher concentreert zijn autoliefde zich op groot, comfortabel en Frans, maar rijdt nu naar tevredenheid een youngtimer uit Zuid-Duitsland. Ziet vol bewondering hoe de Koreaanse automerken de wereld op z'n kop zetten en snapt nog steeds niet waarom Formule 1 een sport is. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties