Volkswagen Golf R Plus met 400 pk - wij noemen hem: Tsunami

Volkswagen Golf Plus met 400 pk - wij noemen hem: Tsunami

Nu Mercedes en Audi met 400 pk sterke versies van hun compacte modellen komen, kan Volkswagen natuurlijk niet achterblijven. De geruchten over de Volkswagen Golf R Plus worden dan ook steeds sterker. Naar verluidt komt de Golf R Plus naast de reguliere Golf R in het programma.

Er zijn diverse redenen om de Golf Plus snel te vergeten. Dat snappen ze bij Volkswagen zelf ook wel. De definitieve afrekening met de bejaardengeur die om de combinatie van de woorden 'Golf' en 'Plus' heen hangt, wordt binnenkort hopelijk definitief verdreven door de Golf R Plus.

Volkswagen Golf met 400 pk

Volgens gelekte gegevens krijgt de nieuwe Mercedes-AMG A 45 ruim 400 pk en ook de Audi RS 3 hoest zoveel vermogen op. Alleen heeft die laatste daar wel een 2,5-liter vijfcilinder voor nodig. Dan kan de zelfverklaarde vader aller hot hatches natuurlijk niet achterblijven. Om die reden is Volkswagen nu bezig met een über-Golf op basis van de Golf VIII, die waarschijnlijk dit najaar in première gaat.

Verwantschap met Golf R400 Concept

Onderhuids heeft de nieuwe Volkswagen Golf R Plus waarschijnlijk veel gemeen met de Golf VII R400 Concept die Volkswagen in 2014 liet zien. Daarnaast zal gebruikgemaakt worden van de expertise die is opgedaan met de Golf GTI TCR die door Volkswagen Motorsport is ontwikkeld.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Golf met topsnelheid van 280 km/h

Bronnen binnen Volkswagen bevestigen dat er gewerkt wordt aan 'de meest extreme en krachtigste Golf ooit'. Daarbij wordt verwezen naar de cijfers die voor het studiemodel uit 2014 werden geclaimd: een honderdsprint van 3,9 seconden en een topsnelheid van 280 km/h.

Grotere spoorbreedte Golf R Plus

Hoewel er nog geen groen licht is gegeven voor de nieuwe Golf R Plus, schijnt de Volkswagen-directie er welwillend tegenover te staan. Dat de plannen in een vergevorderd stadium zijn, wordt bevestigd door de berichten dat de styling al helemaal in kannen en kruiken is. Uiteraard zal de Golf R Plus er een stuk agressiever uitzien dan zijn gewone broertjes. Zo worden de voorspatborden aanzienlijk verbreed. Niet alleen voor de looks, maar ook om plaats te bieden aan de vergrote spoorbreedte. De schetsen die het Britse Autocar van een blauwe Golf VIII laat zien, geven een goede indicatie.

Sterkste viercilinder ter wereld

Het vermogen van de Volkswagen Golf R Plus is afkomstig van een zwaar gekietelde 2,0-liter turbomotor. In de Golf R levert die 320 pk, maar met behulp van diverse power-upgrades zijn vermogens tot 420 pk mogelijk. In dat laatste geval zou de sterkste viercilinder motor ter wereld van Mercedes-AMG CLA 45 al heel snel niet meer als enige die titel dragen.


Die sportwagen-power wordt bij de Golf R Plus via een standaard gemonteerde 7-traps DSG-bak naar het asfalt gebracht. De nieuwste, volledig variabele versie van Volkswagen 4Motion-systeem moet het geweld in goede banen leiden. Daarbij krijgt het assistentie van een elektronisch sperdifferentieel en een geavanceerd stabiliteitssysteem. Voor wie al die elektronische bemoeienis maar saai vindt, monteert Volkswagen een driftmodus.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Volkswagen Golf Plus met 400 pk - wij noemen hem: Tsunami
Volkswagen Golf Plus met 400 pk - wij noemen hem: Tsunami
Volkswagen Golf R Plus met 400 pk - wij noemen hem: Tsunami
Volkswagen Golf R Plus met 400 pk - wij noemen hem: Tsunami
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties