Seat belooft elektrische auto voor 20.000 euro

Seat belooft elektrische auto voor 20.000 euro

Het gaat goed met Seat: afgelopen jaar boekte het een recordwinst van 300 miljoen euro. Om dit te vieren, gaat het Spaanse merk ons de komende twee jaar trakteren op maar liefst zes auto's die in elke geval deels op elektriciteit rijden. Voor de iets verdere toekomst wordt een elektrische Seat van 20.000 euro beloofd.

De elektrische versie van de Seat Mii en de Seat el-Born worden de eerste twee volledig elektrische modellen van het Spaanse merk. Daarnaast komen er plug-in hybride varianten van de nieuwe Seat Leon en de onlangs geïntroduceerde Seat Tarraco. Daarnaast worden twee modellen van het nieuwe sportieve submerk Cupra ook leverbaar met een plug-in hybride aandrijflijn: de Cupra Leon en de Cupra Fermentor. Die laatste wordt een sportieve SUV, waarvan al een studiemodel op de salon van Genève stond.

Grootse elektrische plannen Seat

Uiteraard stoppen de ambities niet bij 2021. Ook voor de jaren daarna heeft Seat grootse plannen voor het elektrificeren van zijn gamma. Voor het eerst in de merkgeschiedenis gaat Seat in samenwerking met Volkswagen een nieuw platform voor elektrische auto's ontwikkelen. Het zal gaan om een kleinere versie van het Modular Electric Drive Toolkit (MEB), waarop een heleboel elektrische modellen van rond de vier meter lengte worden gebaseerd.

Elektrische Seat voor 20.000 euro

Het belangrijkste doel van het ingekorte MED-platform is om de elektrische auto voor grotere groepen kopers bereikbaar te maken. De vanafprijs die Seat daarbij in gedachten heeft, ligt rond de 20.000 euro. Dat is zo'n 5000 minder dan de goedkoopste Renault Zoe moet kosten en grofweg de helft die je momenteel neertelt voor auto's als de Hyundai Kona Electric en de Kia e-Niro.

Seat belooft elektrische auto voor 20.000 euro
Seat belooft elektrische auto voor 20.000 euro
Seat belooft elektrische auto voor 20.000 euro
Seat belooft elektrische auto voor 20.000 euro
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties