Skoda VisionS plug-in hybride: 6-persoons SUV

Zo heeft de Volkswagen Groep slechts één gloednieuwe, compacte SUV en zo ineens een halve showroom vol. Want na de Tiguan en de Ateca van Seat is dit de VisionS van Skoda. Vooralsnog een concept, maar dat is slechts een formaliteit.

Binnen een half jaar drie betaalbare SUV's van hetzelfde autoconcern op de markt brengen, Volkswagen weet wel beter onder het mom 'spreid je winkansen'. En daarom is eerst de nieuwe Tiguan (GTE) aan de beurt, gevolgd door de Seat Ateca. Helaas voor Skoda, maar dat merk moet nog eventjes geduld hebben. Het publiek alvast warm laten lopen voor een SUV uit Praag, dat kan natuurlijk geen kwaad. Ergens in de loop van volgend jaar volgt het productiemodel.

6-persoons
Hadden we het zonet over een 'compacte crossover'. Daar komen we nu van terug, want zo compact zijn de Tiguan en Ateca nu ook weer niet. De Skoda VisionS is zelfs nog een slag groter met een lengte van 4,7 meter. In vergelijk met de nieuwe Tiguan komt dit neer op dik 20 centimeter. En dat werpt zijn vruchten af bij de Tsjech. In een VisionS kan namelijk een persoon meer mee; zes in totaal. Met dank aan een behoorlijk wielbasis van 2,79 meter.

Twee elektromotoren
Zoals zijn volledige naam al aangeeft hebben we hier te maken met een plug-in hybride. En Skoda zou wel gek zijn niet dankbaar gebruik te maken van het voorwerk dat Volkswagen al heeft gedaan voor de Tiguan GTE. Onder de kap van de VisionS zodoende vergelijkbare techniek, te weten een 157 pk sterke 1.4 TSI gekoppeld aan een elektromotor met 54 pk. Een tweede elektromotor, goed voor 116 pk, drijft de achterwielen aan zodat er vierwielaandrijving ontstaat. Schakelen verloopt via een DSG.

1 op 50

Het systeemvermogen ligt op 225 pk en hiermee kan in dik zeven seconden naar 100 km/h gesneld worden. Interessanter is natuurlijk de efficiëntie van de VisionS. En die mag er zijn. Mede dankzij een elektrische actieradius van 50 kilometer zou het gemiddelde verbruik per honderd kilometer op liefst 1 op 50 (1,9 l/100 km) liggen bij een uitstoot van 45 g/km. De totale af te leggen afstand op een tank bedraagt 1.000 kilometer in Hybrid-mode.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties