Volkswagen Polo R: 250 pk en vierwielaandrijving!

Er komt toch een Volkswagen Polo R! Waren we bang dat de Polo R WRC het enige voor de gewone sterveling bereikbare zou zijn dat Volkswagen’s activiteiten in het WRC onderstreepte, dat wordt nu sterk ontkrachtigd. Hier hebben we de eerste details van de Polo R zoals die vermoedelijk op de Autosalon van Genève zijn werelddebuut zal beleven.

Volkswagen doet het niet geheel onverdienstelijk in het WRC. Sterker nog, in het eerste volledige jaar dat de Duitsers de Polo naar voren hebben geschoven als rallywapen pakken ze meteen de titel. En ondanks dat de Fransman Sébastien Ogier het met ongeveer 315 pk mag stellen in zijn Polo WRC, stelt de straatlegale Polo R niet teleur; die brengt immers 250 pk naar het asfalt. Twee-honderd-vijftig peekaa! Voor een auto in het segment van de Polo een ongekend hoge waarde. Zijn grootste concurrent, de Ford Fiesta ST, moet het stellen met 182 pk.

Viercilinder en 4Motion

Het vermogen perst de Polo R uit een 2.0 liter viercilinder, eveneens behoorlijk van formaat voor een auto als deze. Gekoppeld aan een zestraps DSG-transmissie moet er in minder dan zes seconden naar 100 km/h kunnen worden gesprint en een topsnelheid van 210 km/h mogelijk zijn. Cijfers die de Polo R mede dankt aan zijn vierwielaandrijving (4Motion) die het vermogen de baas kan. Voor de beste rij-eigenschappen is de standaard achterwielophanging vervangen door een multi-link configuratie.

Facelift

De auto op de foto’s betreft een ontwikkelingsprototype. Reken voor het productiemodel op nog iets meer franje en sowieso een vernieuwd front in lijn met de andere Polo-modellen. Die krijgen immers allemaal een ‘mid-life’ update. In Genève weten we meer!
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties