Nieuws

Lexus doet oproep aan auto-industrie: 'maak 10 jaar garantie de standaard'

Lexus doet oproep aan auto-industrie: 'maak 10 jaar garantie de standaard'

'Maak 10 jaar garantie de nieuwe standaard', roept Lexus in paginagrote advertenties tegen de rest van de auto-industrie. Nobel, maar natuurlijk ook ingegeven door eigenbelang. Lexus heeft immers net aangekondigd dat het zijn garantie verlengd naar tien jaar en dan kan een beetje publiciteit geen kwaad. Maar laten we eens in de voorwaarden van het Japanse merk duiken. Krijg je op een nieuwe of gebruikte Lexus écht zo'n lange garantie?

Het simpele antwoord is: ja. Maar uiteraard gelden er wel allerlei voorwaarden. Je krijgt bijvoorbeeld niet in één keer - hoppa! - tien jaar garantie van Lexus. Je krijgt er iedere keer een jaar bij, totdat je aan tien zit. Lexus hanteert voor de garantie bovendien een grens van 200.000 kilometer.

Ook op een gebruikte Lexus kun je tien jaar krijgen

De garantie van maximaal tien jaar geldt overigens niet alleen voor nieuwe auto's. Ook een gebruikte Lexus kan in aanmerking komen, mits hij jonger is dan tien jaar en minder dan 200.000 kilometer heeft gereden. Uiteraard moet je je nieuwe of gebruikte auto wel bij de officiële Lexus-dealer laten onderhouden om in aanmerking te komen. 

De garantiekampioenen komen uit Japan en Zuid-Korea

In zijn oproep aan de industrie om van tien jaar garantie de standaard te maken, beweert Lexus dat de meeste merken slechts twee tot drie jaar garantie bieden. En dat klopt gek genoeg ook. Althans, voor de Westerse merken. Kia, Suzuki, Mitsubishi en SsangYong zitten daar allemaal ver boven. Toyota - het zustermerk van Lexus - geeft ook tien jaar garantie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken