Nieuws

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van week 29

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van week 29

Vrijdagmiddag, vier uur. Computer uit, de deur van je thuiswerkplek kan achter je dicht, het weekend is begonnen. Op Autowereld.com blikken we terug op een week waarin Volkswagen een prima prijskaartje aan de ID.3 hing en Tesla van de rechter een tik op de vingers kreeg. Goed nieuws en slecht nieuws. Top en flop.

+ Top - De elektrische Volkswagen ID.3 is scherp geprijsd

Toegegeven, een Volkswagen Golf is een stuk goedkoper. Maar voor een elektrische hatchback in het C-segment met meer dan 400 kilometer bereik is de Volkswagen ID.3 uitstekend geprijsd. De kleinere, minder ver komende Peugeot e-208 is 'slechts' 4000 euro minder duur.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van week 29

+ Top - Maserati Ghibli Hybrid kiest het elektropad

Goed, je kunt zeuren over het feit dat de Maserati Ghibli Hybrid geen zescilinder heeft, maar je kunt ook applaudisseren voor de stap voorwaarts die Maserati maakt. Het merk - dat het niet makkelijk heeft - is bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. En nu hoort daar gewoon hybridetechniek en elektrificatie bij.

Actie
Vergelijk uw autoverzekering
Vergelijk uw autoverzekering

Vergelijk nu uw autoverzekering en ontvang 20% korting op alle autoverzekeringen via UnitedConsumers! Zo bespaart u tot € 175,00 per jaar.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van week 29

+ Top - Nissan Ariya moet de Qashqai onder de elektro-suv's worden

En daarmee doelen we natuurlijk op het enorme verkoopsucces van de Nissan Qashqai in Europa. Want Nissan verwacht veel van de nieuwe Ariya en brengt meteen maar liefst vijf uitvoeringen op de markt. Het model met de langste adem komt op een volle batterij liefst 500 kilometer ver.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van week 29

- Flop - Tesla mag misleidende term Autopilot niet meer gebruiken

De term Autopilot - waarmee Tesla zijn semi-autonome systemen aanduidt - is misleidende reclame, vindt een Duitse organisatie. En daar is de rechter het mee eens. Tesla mag Autopilot in Duitsland niet langer Autopilot noemen. De naam suggereert namelijk veel meer dan de techniek kan waarmaken.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van week 29

- Flop - Jaguar stelt elektrische XJ-opvolger bijna een jaar uit

De Jaguar XJ wordt niet meer gemaakt. Hij is sinds 2019 uit productie en zou later dit jaar worden vervangen door een nieuwe, volledig elektrische luxesedan. Helaas zit Jaguar financieel flink in de penarie, dus gaat het bedrijf bezuinigen op niet-essentiële kosten. En daar hoort de nieuwe XJ kennelijk bij, want die wordt uitgesteld.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie
tops-en-flops-van-de-week

Terugblik op de week

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Tops en flops van de week’. Elke vrijdag om 16.00 uur brengen we je het top- en flopnieuws van deze week. Perfecte gespreksstof voor tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Zoeken