Nieuws

Definitief: Fiat Chrysler en Groupe PSA bezegelen fusie

Definitief: Fiat Chrysler en Groupe PSA bezegelen fusie

Het is definitief: Fiat Chrysler Automobiles en Groupe PSA (Citroën, DS, Opel/Vauxhall en Peugeot) gaan fuseren. De bedrijven hebben vandaag een overeenkomst getekend en vormen samen de op drie na grootste autofabrikant ter wereld, na Renault-Nissan-Mitsubishi, Toyota en Volkswagen.

Huidig PSA-topman Carlos Tavares wordt algemeen directeur van het nieuwe bedrijf (dat nog geen naam heeft). Hij staat aan het hoofd van een raad van bestuur met daarin vijf vertegenwoordigers van Fiat Chrysler en vijf vertegenwoordigers van PSA. Door de fusie moet op jaarbasis zo’n 3,7 miljard euro worden bespaard. 

Verouderd modellengamma

Voor Fiat Chrysler zijn de voordelen groot. Het concern heeft te maken met een krimpend, verouderd modellengamma en krijgt nu toegang tot moderne PSA-techniek. Op zijn beurt krijgt PSA – dat heel erg op Europa is gericht – via Fiat Chrysler toegang tot de Noord-Amerikaanse markt. Peugeot heeft een paar jaar geleden aangegeven terug te willen keren naar de Verenigde Staten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken