Nieuws

Weet je wie er ook een Dacia Duster heeft? Paus Franciscus

Weet je wie er ook een Dacia Duster heeft? Paus Franciscus

Paus Franciscus is wars van uiterlijk vertoon (voor zover een paus dat kan zijn). Als kardinaal nam hij vaak het openbaar vervoer en ook nu nog laat hij de pauselijke limousine staan voor een bescheiden Ford Focus. Dat Dacia hem een speciale Duster cadeau heeft gedaan, past dus wel.

Het Roemeense budgetmerk – dat sinds 1999 in handen is van Renault – richt zich op no-nonsense modellen als de Logan, Sandero en ook de Duster. Speciaal voor zijn pauselijke dienst is de 4,3 meter lange suv in het wit gespoten en voorzien van een beige interieur.

Uitneembaar dakpaneel

De unieke Duster is gebouwd door de prototype-afdeling van Dacia en ontwikkeld in samenwerking met touringcarfabrikant Romturingia. Hij heeft vijf zitplaatsen, een uitneembaar glazen dakpaneel, en een groot scherm om de paus te beschermen als hij achterin staat.

Lamborghini Huracán

Twee jaar geleden kreeg paus Franciscus van Lamborghini een speciale Huracán cadeau. Hij hield de Italiaanse sportwagen niet zelf natuurlijk, maar liet hem veilen voor het goede doel. De auto bracht bij veilinghuis RM Sotheby’s zo’n 900.000 euro op.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken