Nieuws

Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius

Volkswagen Polo en Golf TGI met derde aardgastank voor grotere actieradius

Er zijn inmiddels 150 tankstations in Nederland waar je aardgas kan tanken. Dus worden auto's op CNG (Compressed Natural Gas) zeker een alternatief. Volkswagen introduceert daarom drie nieuwe TGI-uitvoeringen, van de Polo, Golf en Golf Variant.

Hoewel, dat is niet helemaal waar. De Polo TGI bestaat al een tijdje, maar krijgt er nu een derde gastank bij voor een nog grotere actieradius. Op 91,5 liter aardgas (plus 16,5 liter) komt de compacte Volkswagen 368 kilometer ver. Dat is 60 kilometer verder dan voorheen. Voor noodgevallen heeft de Polo TGI een klein benzinetankje. Het model is er vanaf 18.181 euro. Voor dat bedrag levert Volkswagen hem als Trendline.

Comeback

De Golf en Golf Variant TGI stonden tot vorig jaar ook al in het leveringsprogramma van Volkswagen, maar zijn nu terug. Ze worden aangedreven door een nieuwe 1,5-liter motor met 130 pk. Net als de Polo TGI hebben ze drie tanks. Daarin kan in totaal 115 liter aardgas in meegenomen worden, wat goed is voor een WLTP-bereik van 440 kilometer. In de Golf is de reservetank met benzine 9 liter groot. Als hatchback wordt hij standaard geleverd met een handgeschakelde zesbak (een zeventraps automaat met dubbele koppeling is optioneel) en kost hij minimaal 30.985 euro. De Golf Variant TGI is er alleen met automaat en kost 34.660 euro.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken