Skoda Kamiq

Skoda Kamiq: compacte stads SUV

Met de Kamiq heeft Skoda in 2019 haar derde SUV-model gepresenteerd. Na de Kodiaq en Karoq is de Kamiq de kleinste telg binnen het SUV-gamma van Skoda.

Terreinwaardig kunnen we de Kamiq niet noemen. Maar aangezien de Kamiq hoog op zijn wielen (minimaal 16 inch) staat en beschikt over opvallende, gesplitste LED-koplampen en robuuste afwerkingselementen geeft hij je wel een gevoel van offroad-eigenschappen.

Skoda Kamiq

Waar komt de naam Kamiq vandaan?

Net als met de succesvolle Kodiaq en Karoq komt de naam Kamiq uit de taal van de Inuit, de naam waarmee de Eskimo's van Groenland en Canada zichzelf aanduiden. Het woord is min of meer te vertalen als ‘tweede huid’, die perfect past in elke situatie.

Volgens Skoda combineert de Kamiq de voordelen van een SUV - zoals een hogere bodemvrijheid en een comfortabele zitpositie - met de wendbaarheid van een compacte auto. Ze noemen het niet voor niets een compacte stads SUV.

Kamiq leunt op MQB-basis

De Skoda Kamiq SUV is gebaseerd op het modulaire MQB-platform van de Volkswagen Group en meet 4.241 mm lengte. Met de Kamiq wil Skoda aansluiting zoeken bij een nieuwe, jongere doelgroep die een - zoals het in marketingtermen altijd zo mooi geoemd wordt - een moderne, avontuurlijke levensstijl nastreeft.

Benieuwd naar meer details? Je kunt de Kamiq configureren op Skoda.nl.

Exclusieve Skoda (Kamiq) verhalen

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken