Overige

De 8 coolste James Bond auto's ooit

Bond, James Bond. Met deze woorden van Sean Connery in het begin van Dr. No verovert 007 de wereld. Met de bekendmaking van de nieuwe film Spectre vonden wij het tijd voor een lijstje met de coolste auto's waarin de geheim agent heeft gereden. Geheel niet objectief overigens hoor! De DB10 hebben we bovendien bewust achterwege gelaten, want James heeft er nog niet in gereden. Anders hadden we hem zeker opgenomen in onze 'Top 8 coolste auto's die James Bond ooit gereden heeft'.

Sunbeam Alpine

Sunbeam Alpine

De eerste achtervolging, in de eerste auto waarin Bond rijdt, in de eerste film. Hoe kunnen we deze top 8 beter openen? Uit deze keuze blijkt al de voorkeur van 007 voor Engelse modellen. En wat een kek karretje voor het zonnige Jamaica! Dakje open en genieten van de opdracht.

Toyota 2000GT

Toyota 2000GT

James Bond in een Japanner? Jazeker, en een unieke ook! Een 2000GT Cabrio, want Mr. Bond was te lang voor de Coupé. Wij geven hem onze toestemming, wie wil nou niet in zo'n prachtig vormgegeven bolide rijden?

AMC Hornet

AMC Hornet

Van mooi naar iets minder begeerlijk. De Hornet staat in onze top 8 door zijn geweldige optreden met de 'barrel roll' tijdens een billenknijpende achtervolging. Want stunts zijn net zo James Bond als mooie vrouwen en voortdurende actie!

Lotus Esprit S1

Lotus Esprit S1

Zeg James Bond en mensen reageren waarschijnlijk met gadgets. Want 007 krijgt telkens de leukste snufjes om zijn missie te volbrengen. Eén van de bekendste Bond-cars. Naast zijn gelikte uiterlijk blijkbaar ook erg goed als onderzeeër.

Citroën 2CV

Citroën 2CV

Dat je geen snelle, dure of exclusieve auto nodig hebt voor een goede achtervolging bewijst de felgele 2CV. Al vliegend over de bergwegen op zijn hielen gezeten door een tweetal Peugeots, maar met Bond achter het stuur maken ze geen schijn van kans.

BMW 750il

BMW 750il

Dat auto's geen sentimentele waarden hebben voor James weet iedereen. Hij schrijft ze telkens weer af. Zo ook deze BMW, die hij via zijn telefoon bestuurt tijdens een achtervolging. Met een spectaculair einde, waarin hij vanaf de parkeergarage zich in een winkel boort.

Aston Martin DBS V12

Aston Martin DBS V12

James zijn liefde voor Engelse merken is een rode draad door alle films. Met Aston Martin als onberispelijke favoriet. De DBS was zelfs al te zien in de film waar hij in het echt nog een jaar moest wachten voordat hij mocht buitenspelen. Dat is nog eens trouw zijn aan een merk!

Aston Martin DB5

Aston Martin DB5

Je dacht toch niet dat we hem vergeten waren? Natuurlijk niet. De DB5, de bekendste en spraakmakendste auto die Bond gereden heeft. Met zijn herintrede in Skyfall schoot zijn populariteit weer omhoog, en terecht. Ontworpen in 1963, maar vandaag de dag nog steeds beeldschoon.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken