Tuning & styling

Van 996 naar 997: Hamann Conversion Kit

Van 996 naar 997: Hamann Conversion Kit

Veel Porsche-liefhebbers zien de koplampen van de 996 liever verdwijnen. Hamann biedt de mogelijkheid om de 996 om te bouwen tot een 997. Daarbij wordt vooral het front aangepast en voorzien van ovale koplampen. Zoals het hoort!

Bij de introductie van de 996 schrok menig Porsche-liefhebber. De 911 verloor zijn kenmerkende ovale koplampen en kreeg er een beetje vreemd front voor terug. Gelukkig heeft Porsche van deze ´fout´ geleerd. De 997 wordt weer gekenmerkt door een front met ronde koplampen. De Duitse tuner Hamann biedt 996-rijders de mogelijkheid om die ronde koplampen op hun 996 te krijgen.

Conversion Kit
De Duitse tuner heeft een complete ´conversion kit´ voor de 996. Het pakket bestaat voornamelijk uit originele Porsche-onderdelen. Aan de voorkant zien we een 997-style voorbumper met ovale koplampen. Verder heeft Hamann voortgeborduurd op het oorspronkelijke design van de 996. We zien dikke zijskirts, donkergekleurde buitenspiegels, een forse achterspoiler en een dik uitgevoerde achterbumper.

620 pk
De conversion kit is leverbaar voor de 996 Carrera, GT3, Carrera 4S, Turbo en GT2. Onderhuids kan Hamann het vermogen van de motor opschroeven tot 620 pk en een koppel van 780 Nm (op basis van de Turbo en GT2).

Carbon dashboardpanelen
In het interieur handelt Hamann volgens de spreuk ´nothing is impossible´. De klant is koning en kan elke technische haalbare wens in vervulling laten gaan. Enkele voorbeelden zijn een volledig in carbon uitgevoerd dashboard, lederen bekleding, alcantara bekleding en diverse multimedia-systemen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Van 996 naar 997: Hamann Conversion Kit
Van 996 naar 997: Hamann Conversion Kit
Redactie
Door Redactie

Zoeken