Tuning & styling

Agressiever Volkswagen Golf GTI van Abt

Als één van de grootste tuners van Volkswagen-modellen is Abt er weer snel bij om de nieuwe Golf GTI op te peppen. De Golf GTI van Abt heeft meer vermogen, is sportiever en agressiever.

De nieuwe Golf GTI is eindelijk weer een échte GTI die er tenminste ook uitziet als zodanig. Abt Sportsline heeft daar nog een schepje bovenop gedaan en de Golf GTI nu omgetovert tot een lekker dikke GTI. Dat is met name te danken aan de uit carbon fiber gemaakte voorspoilerlip, de zijskirts, achterskirt en dubbele sportuitlaat aan beide kanten.

230 pk
Uit de 2.0 TFSI motor die standaard in de Golf GTI ligt haalt Volkswagen een vermogen van 200 pk. De ingenieurs van Abt weten er dankzij tuning 230 pk en een koppel van 310 Nm uit te halen. Om dan ook nog op tijd stil te kunnen staan zijn er speciale remmen gemonteerd. De 19 inch Abt Sportwheels SP1 zijn voorzien van Dunlop banden. In combinatie met de verlagingskit worden hierdoor de wielkasten flink opgevuld. Ook zorgt de verlagingskit voor een betere wegligging en ziet het er gewoon een stuk beter uit. Vanzichzelf staat de Golf GTI toch nog iets te hoog op z´n wielen, Abt maakt daar zodoende een eind aan.

Vleugeldeuren
Het interieur is op een bijzondere manier te betreden. De portieren openen namelijk als vleugeldeuren! Eenmaal ingestapt vind je wat kleine Abt logootjes in de stoelen en in de vloermatten. Deze zijn ook terug te vinden in de grille van de Golf en op de achterklep.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken