Luxueuze Volvo XC90 Executive

Volvo gaat de vernieuwde XC90 wederom leveren als luxueuze Executive. De XC90 Executive wordt gekenmerkt door luxe opties zoals chromen buitenspiegels, 19 inch lichtmetalen wielen, lederen bekleding en een aangepast instrumentarium.

Voor modeljaar 2007 is de XC90 op diverse punten vernieuwd. De belangrijkste wijzigingen betreffen de komst van een nieuwe 3.2 liter zescilinder, enkele detailwijzigingen en verbeterde veiligheidssystemen. De XC90 Executive is de meest luxe uitvoering van de XC90. Aan de buitenzijde is het model te herkennen aan verchroomde buitenspiegels, logo´s op de achterste deurstijlen en in carrosseriekleur gespoten wielkastomlijstingen. Optioneel kan worden gekozen voor 19 inch lichtmetalen wielen. Een ovaalvorming uitlaateindstuk rond de uiterlijke kenmerken af.

Compleet lederen interieur
Het interieur van de Executive wordt gedomineerd door de speciale lederen bekleding met stiksel en biezen in een contrasterende kleur. De derde zitrij is in de Executive ook met leer bekleed. Het dashboard is afgewerkt met walnoothout en de klokken van het instrumentenpaneel zijn gebaseerd op de horloge-achtige klokken uit de R-modellen en de S80 V8. In de tunnelconsole kan als optie een koelbox worden geïntegreerd. Standaard is de XC90 Executive voorzien van een geavanceerd Rear Seat Entertainment-systeem. Dit systeem omvat een dvd-speler, beeldschermen die zijn weggewerkt in de hoofdsteunen van de voorstoelen, draadloze koptelefoons en een afstandsbediening. Op een speciale ingang kan randapparatuur zoals een extra dvd-speler, spelcomputer, camcorder of iPod worden aangesloten. De twee beeldschermen kunnen onafhankelijk van elkaar worden gebruikt.

Motoren en prijzen
De Volvo XC90 Executive isleverbaar met de krachtige V8-krachtbron, die 315 pk levert. Ook Volvo’s nieuwe, 238 pk sterke zescilinder-in-lijn en de laatste generatie D5-dieselmotor kunnen worden gecombineerd met de Executive-uitvoering. De prijzen beginnen bij € 81.950,- voor de D5, € 82.900,- voor de 3.2 en € 94.245,- voor de V8.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties