Formule 1 kijken in 2024: zo kan het goedkoper (of zelfs gratis)

Formule 1 kijken in 2024: Vergelijking F1 TV Pro en Viaplay

Wil je F1 kijken in 2024? Dan kun je betalen voor Viaplay of F1 TV Pro, of je geluk beproeven met gratis Formule 1 kijken op zenders die stiekem al in jouw pakket zitten.

Live Formule 1 kijken in 2024

De Formule 1-auto’s van alle teams zijn onthuld en het F1-seizoen van 2024 gaat bijna beginnen. Van 21 tot 23 februari rijden ze hun eerste rondjes tijdens de F1 testdagen 2024 in Bahrein. De eerste race volgt vervolgens op hetzelfde circuit op 2 maart.

De grote vraag is nu: hoe ga je F1 kijken in 2024? Je hebt twee opties: een abonnement op Viaplay, of een abonnement op F1 TV Pro. Je zou denken de laatstgenoemde, op basis van de prijzen van afgelopen jaren, maar in 2024 liggen de zaken anders.

Viaplay of F1 TV Pro: verschillen in prijs

Vorig jaar kostte F1 TV Pro nog 64,99 euro voor een jaarabonnement, terwijl je voor Viaplay maar liefst 191,88 euro betaalde. Wat een verschil! Dit jaar is de situatie compleet veranderd. Dit zijn de nieuwe prijzen:

Maar bij Viaplay krijg je wel méér. Naast Formule 1 kijk je ook Premier League- en Bundesliga-voetbal, darts, pool, snooker en andere sporten, evenals een groot aanbod films en series. Ook kijk je bij Viaplay exclusieve documentaires over Max Verstappen. Maar nog wel het mooiste: F1 TV Pro maakt nu deel uit van een Viaplay-abonnement.

F1 TV Pro inbegrepen bij Viaplay

Dat lees je goed: met een Viaplay-jaarabonnement krijg je ook F1 TV Pro. Je kunt elke sessie van een raceweekend kijken met commentaar naar keuze, bijvoorbeeld van F1 TV-presentatoren Jolyon Palmer en David Coulthard, of van het team van Sky Sports.

Ook krijg je toegang tot de individuele onboard-camera’s van coureurs, en kun je in het archief alle races van de afgelopen decennia terugkijken. Om nog niet te beginnen over alle extra content, zoals uitgebreide analyses van races, snelste rondes, coureurs en bolides. F1 TV Pro is als app beschikbaar op iPhone, iPad, Apple TV en Android-apparaten.

Kijk F1 bij F1 TV Pro

Kijk F1 bij Viaplay

Gratis Formule 1 kijken

Alleen de Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort is live te zien bij de NOS. Ook kun je voor zeven wedstrijden jouw zenderpakket afstruinen naar het Duitse RTL. Op dat openbare kanaal kijk je naar de Grand Prix-wedstrijden in (op volgorde van datum): Bahrein, Hongarije, België, Nederland, Italië, Azerbeidzjan en Las Vegas. 

Als de Belgische publieke omroep Tipik in jouw zenderpakket zit, dan kun je daar terecht voor live-uitzendingen van de races. Het commentaar is in het Frans, maar ‘voor gratis’ vinden we dat acceptable.

Conclusie

Met Viaplay krijg je dus nu het beste van twee werelden: F1 TV Pro, en alle extra content die Viaplay nog te bieden heeft. Dat maakt de dienst veel aantrekkelijker dan afgelopen jaren. Alleen als je echt totaal geen interesse hebt in de extra’s van Viaplay, is F1 TV Pro de betere deal voor jou.

Afbeelding: Viaplay

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties