Waarom je nu even geen Tesla Model Y moet kopen

De Tesla Model Y is momenteel zowel in Nederland als wereldwijd de auto die het meest over de toonbank gaat. Toch doe je er goed aan om nu even geen Model Y te bestellen.

Dat heeft alles te maken met een aankomende grote update, die volgens een bericht van persbureau Bloomberg in het vat zit. De Amerikanen bereiden naar verluidt een productiestop voor in hun fabriek in Shanghai. Dit zou wijzen op de eerste echte facelift van de enorm populaire elektrische suv. Intern zou de facelift Project Juniper worden genoemd. De eerste geruchten van deze update doemden vorig jaar al op.

Eerst de Model 3, straks de Model Y

Vorig jaar werd de Tesla Model 3 al uitgebreid bijgepunt. De nieuwe versie van de sedan wordt al geleverd in Azië en Europa, en komt binnenkort ook in de Verenigde Staten op de markt.

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Verwacht wordt dat Tesla voor de facelift van de Model Y op een vergelijkbare manier te werk gaat. Reken dus maar op een betere stroomlijn en een grotere actieradius, een verbeterde afwerking, een stillere cabine en ook veranderingen aan het ontwerp. Ook de introductie van het zogenaamde yoke-stuur behoort tot de mogelijkheden.

Onze actieradiustest van de Model 3 staat op de kalender. Blijf op de hoogte!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Soepele overgang

Het is interessant om te zien hoe Tesla de uitgebreide update van de Model Y gaat aanpakken. Ondanks het daverende succes van de suv, haalde Tesla zijn ambitieuze verkoopdoelstellingen vorig jaar niet. Dus het is cruciaal dat de Model Y grote aantallen blijft draaien en dus is het essentieel dat de overgang naar de nieuwe versie soepel verloopt. Een lange productiestop kan de Amerikanen veel verkopen en dus veel geld kosten.

Nederland als eerste aan de beurt?

Volgens het Bloomberg-bericht gaat de nieuwe Tesla Model Y in de zomer van 2024 in massaproductie. Als we naar het verleden kijken, is het aannemelijk dat Nederland tot een van eerste landen zal behoren waar de nieuwe Tesla Model Y wordt geleverd. Zo ging het ook bij de gefacelifte Model 3. Sowieso kickt Tesla op Nederland: de allereerste V4-supercharger van Tesla wereldwijd werd in Harderwijk neergezet. 

Tesla private lease

De Tesla Model 3 is verkrijgbaar in combinatie met private lease vanaf € 589,00 per maand met een looptijd van 72 maanden en 5.000 km per jaar. Bekijk alle Tesla Model 3 private lease prijzen.

De Tesla Model Y is verkrijgbaar in combinatie met private lease vanaf € 579,00 per maand met een looptijd van 72 maanden en 5.000 km per jaar. Bekijk alle Tesla Model Y private lease prijzen.


Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties