Geen paniek: BMW blijft verbrandingsmotoren ontwikkelen

Geen paniek: BMW zegt verbrandingsmotoren te blijven bouwen

Toen BMW bekendmaakte dat het in Duitsland geen verbrandingsmotoren meer bouwt, sloeg bij veel autoliefhebbers de schrik om het hart. Ze kunnen nu opgelucht ademhalen, want BMW noemt de geruchten dat het helemaal geen verbrandingsmotoren meer zou maken 'complete nonsens'. Quatsch!

Dat BMW in Duitsland geen verbrandingsmotoren meer bouwt, klopt. Het gaat hierbij om de hoofdfabriek in München. De laatste motor, een V8 op benzine, liep hier op 10 november jl. van de band. Maar in Engeland en Oostenrijk maakt BMW nog steeds verbrandingsmotoren. En getuige de woorden van ontwikkelingsbaas Frank Weber blijft dit voorlopig het geval.

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

'Complete onzin'

Volgens autocar.co.uk beweerden bronnen dicht bij het management van BMW dat het merk niet langer betrokken wilde zijn bij de ontwikkeling van verbrandingsmotoren, vooral omdat concurrenten hun investeringen in EV-modellen stevig opschroeven. Maar volgens Weber is dit 'complete onzin'. "Ten eerste is dit niet waar. En ten tweede is de suggestie dat er niks meer te doen is, ook niet waar."

Volgens Weber is er juist nog heel veel te doen op het gebied van verbrandingsmotoren. Hij doelt hiermee op de emissienorm Euro 7 die per 1 juli 2025 van kracht worden en strengere eisen stelt aan de uitstoot van benzine- en dieselmotoren. Juist hierom blijft BMW zich sterk inzetten voor de ontwikkeling van verbrandingsmotoren, aldus Weber. "Er is nog veel te doen. Niet alleen in Europa, maar ook in Amerika en China."

Op de hoogte blijven van wat BMW allemaal doet? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Nieuwe BMW EV-modellen

Dat BMW voorlopig verbrandingsmotoren blijft ontwikkelen wil niet zeggen dat het niets ziet in elektromotoren. BMW staat aan de vooravond van de introductie van nieuwe EV-modellen. Zo werkt het aan een nieuwe BMW M3 met vier elektromotoren en naar verluidt 1360 pk. 

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer nu en start met streamen van sport, films en series

Wouter Vastenhout
Door Wouter Vastenhout

Noemt zichzelf geen ‘petrolhead’, want er is meer in het leven. Kan dus niet alle interne codes van automodellen opdreunen. Uitzondering is F56, de modelcode van de derde generatie Mini Cooper waar hij momenteel in rijdt. Heeft sinds 2007 ook een eerste generatie Mazda MX-5. Eerst als dagelijks vervoer, maar inmiddels genietend van zijn pensioen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties