Hyundai gaat eigen LFP-batterij ontwikkelen om jouw volgende EV goedkoper te maken

De sleutel naar goedkope elektrische auto’s is het accupakket. Daarom gaat Hyundai de komende jaren grote investeringen doen om een eigen LFP-batterij te ontwikkelen. En behalve de lage prijs er is nog een extra voordeel.

Hyundai maakte tijdens een evenement voor aandeelhouders en investeerders bekend dat het bijna 6,8 miljard euro wil investeren in het ontwikkelen van batterijen van eigen makelij de komende 10 jaar. Deze batterijen gaat het Koreaanse concern in verschillende modellen van zowel Hyundai als zustermerk Kia gebruiken.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

De LFP-batterij krijgt voorrang

De investeringen moeten zorgen voor de ontwikkeling van verschillende soorten batterijen. De lithium-ijzerfosfaatbatterij - kortweg LFP-batterij -  krijgt voorrang en staat op de planning voor 2024. Een jaar later komt de eerste EV met zo'n accupakket op de markt. Hyundai is vol lof over de hogere energiedichtheid en verbeterde efficiëntie bij lage temperaturen van dit type batterij en lepelt hem in toekomstige elektrische instapmodellen en middenklassers van Hyundai en Kia.

Naast LFP-batterijen wil Hyundai zich ook richten op de ontwikkeling van lithium-ion batterijen en de veelbelovende solid-state accu’s. Wanneer deze batterijen kunnen worden ingezet maken de Zuid-Koreanen niet bekend.

Hyundai gaat eigen LFP-batterij ontwikkelen om jouw volgende EV goedkoper te maken
Hyundai gaat eigen LFP-batterij ontwikkelen om jouw volgende EV goedkoper te maken

Extra voordeel

Door zelf batterijen te ontwikkelen kan Hyundai niet alleen zijn elektrische auto's betaalbaar houden, het betekent ook dat de grote autoproducent minder afhankelijk wordt van China. Momenteel maakt Hyundai in sommige van zijn modellen gebruik van een accupakket van Chinese makelij. Zo zit in de Hyundai Kona Electric bijvoorbeeld een accu van Chinese batterijgigant CATL.

Alles over elektrische auto's en meer lees je in onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Hyundai Kona private lease

De Hyundai Kona electric is verkrijgbaar in combinatie met private lease vanaf € 469,00 per maand met een looptijd van 72 maanden en 5.000 km per jaar. Bekijk alle Hyundai Kona electric private lease prijzen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties