De suv's van Mazda zijn zó populair dat er een nieuwe Mazda sedan komt

De wereld schreeuwt om suv's. Mazda profiteert hiervan want de suv-modellen van het merk zijn populair. En daarom brengt Mazda een nieuwe sedan op de markt. Huh? 

Volgens het Japanse Best Car ontwikkelt Mazda een nieuwe generatie van de Mazda 6. Het gerucht gaat dat het merk uit Hiroshima niet voor een traditionele sedan gaat, maar voor een vierdeurs sedan met een coupédesign. Om nog verder buiten de lijntjes te kleuren, krijgt de auto naar verluidt een zes-in-lijn verbrandingsmotor én achterwielaandrijving. Dat klinkt ons als muziek in de oren!

Als deze Mazda komt, weet jij het als eerste met onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Succes van suv's biedt financiële ruimte

Mazda zou de nieuwe 6 willen ontwikkelen, omdat de Mazda CX-60 en de Mazda CX-90 een groot verkoopsucces zijn. Dat klinkt gek, maar om die reden is er financiële ruimte om een nieuwe sedan te ontwikkelen. Als je nu razend enthousiast bent, moet je geduld hebben: volgens bronnen ligt de introductiedatum na 2025.

Vision Coupe

Áls Mazda de nieuwe 6 ontwerpt, hopen we van harte dat-ie gaat lijken op de Vision Coupe die het merk toonde op de Tokyo Motor Show in 2017. Dit betreft een strak gelijnde vierdeurs coupé met een minimalistische maar luxueuze uitstraling.

De suv's van Mazda zijn zó populair dat er een nieuwe Mazda sedan komt

Mazda-baas ontkende eerder

De geschiedenis leert ons echter dat we geruchten als deze met een grote korrel zout moeten nemen. Mazda-topman Joachim Kunz verwees in 2022 al naar het rijk der fabelen. Hij gaf destijds toe dat het ‘heel mooi’ zou zijn om een sedan met achterwielaandrijving en een zescilinder te hebben, maar verklaarde dat Mazda hier geen plannen voor heeft omdat suv’s nu eenmaal gewilder zijn.

Sedan private lease

Ook al zijn suv’s de meest populaire auto’s van het moment, er blijft ruimte voor de traditionele sedan. Private lease is een uitstekende manier om voor een vast maandbedrag in een fraaie sedan te rijden. Een sedan private lease je dan ook via Auto Review:


Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties