Ford onthult echte mannenauto op internationale vrouwendag (bekijk de video)

Ford onthult echte ‘mannenauto’ op internationale vrouwendag

Het zal alle macho’s onder onze websitebezoekers wel ontgaan zijn, maar 8 maart was het Internationale Vrouwendag. En wat deed Ford: dat introduceerde de Men’s Only Edition van de Ford Explorer

De Ford Explorer is een typische Amerikaan, toch is hij ook hier gewoon te koop. Het is een ruim 5 meter lange en bijna 1,80 meter hoge suv met een gewicht van 2,5 ton. Onder de kap ligt geen dikke V8, maar een V6 gecombineerd met een elektromotor, die gevoed wordt door een oplaadbaar accupakket.

Ford onthult echte ‘mannenauto’ op internationale vrouwendag
Ford onthult echte ‘mannenauto’ op internationale vrouwendag

De Ford Explorer is dus een stekkerhybride. Maar niet de minste: hij heeft een gecombineerd vermogen van 457 pk en een koppel van 825 Nm. Daarmee sprint de kamerolifant in een respectabele 6,0 seconden naar 100 km/h. Om desgewenst door te denderen naar een topsnelheid van 230 km/h.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Speciale Ford Explorer voor echte kerels

Toch vond Ford America de Explorer nog niet macho genoeg. Echte kerels willen nu eenmaal een V8, en niet al die moderne flauwekul die je tegenwoordig op bijna alle auto’s vindt. Een stoere vent heeft toch geen navigatiesysteem nodig? Die heeft genoeg aan een setje landkaarten en een kompas. Verwarming? Ach, een houthakkershemd en een paar dikke sokken zijn warm zat! En achteruitkijkspiegels? Hallo! Moeten die anderen maar voor zich kijken! En zo zijn er volgens Ford nog wel meer dingen die echte mannen niet nodig hebben in hun auto. Getuige onderstaande video zijn het volgens de autofabrikant dan ook allemaal bedenksels van vrouwen …

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer nu en start met streamen van sport, films en series

Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties