Onderzoek - Eén op de vijf Nederlanders wil nooit een volledig elektrische auto

Onderzoek - Eén op de vijf Nederlanders wil nooit een volledig elektrische auto

Ruim 20 procent van de Nederlanders zegt nooit een elektrische auto te willen. Daar staat tegenover dat bijna een derde binnen nu en vijf jaar verwacht een model met stekker te hebben.

Zonneplan - een leverancier van zonnepanelen - liet onderzoek doen onder tweeduizend Nederlanders. De belangrijkste vraag was: wat wordt de eerstvolgende auto die u aanschaft? Meer dan de helft van de respondenten zegt gewoon nog: een benzineauto. Daarna is volledig elektrisch (9,2 procent) het populairst, gevolgd door hybride (6,7 procent), diesel (5,8 procent) en plug-in hybride (4,8 procent). 

Ruim 20 procent Nederlanders wil geen elektrische auto

Bijna een derde van de Nederlanders denkt binnen nu en vijf jaar de stap naar volledig elektrisch te zetten. Dat percentage stijgt naar 40 procent binnen nu en tien jaar. Zo'n 33 procent weet nog niet wanneer het tijd is voor een stekkermobiel. Iets meer dan 20 procent zegt helemaal niet aan de elektrische auto te willen. Iets wat op de langere termijn lastig gaat worden, want vanaf 2030 mogen er in Nederland geen nieuwe brandstofauto's meer verkocht worden.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties