Update voor jouw Polestar 2 - Wil je 68 pk extra? Dat is dan 1000 euro

Over-the-air-update voor jouw Polestar 2 - Wil je 68 pk extra? Dat is dan 1000 euro

Heb jij een Polestar 2 Long Range Dual Motor? Dan kun je de 408 pk en 660 Nm sterke elektromotoren sinds deze week een vermogensboost geven. Polestar biedt nu een over-the-air-update aan, die de aandrijflijn van de Long Range Dual Motor een heel stuk krachtiger maakt. Alleen moet je daarvoor wel in de buidel tasten ... 

Er zijn momenteel drie versies van de Polestar 2: de Standard Range Single Motor (224 pk, 444 km), de Long Range Single Motor (231 pk, 542 km) en de Long Range Dual Motor (408 pk, 482 km). Van die laatste rijden waarschijnlijk de meeste rond, aangezien die al sinds 2020 op de markt is.


Update is alleen voor kopers Polestar 2

Maar de update voor dat model is slechts beperkt beschikbaar. Alleen kopers van een Polestar 2 Long Range Dual Motor kunnen hem downloaden. Voor leaserijders komt het softwarepakketje niet beschikbaar. En die zijn in Nederland natuurlijk veruit in de meerderheid.

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

0-100 km/h-tijd omlaag naar 4,4 seconden

Dus heb je meer dan 50.000 euro uit je eigen zak betaald voor een Long Range Dual Motor? Dan kun je nu 1000 euro bijleggen voor een mooie update. De nieuwe programmatuur tilt de twee elektromotoren van 408 pk en 660 Nm naar 476 pk en 680 Nm. Het resultaat is een 0 naar 100 km/h-sprint in 4,4 seconden. Dat was 4,7 seconden.

Polestar stuurt jou nieuwe stickers op

Volgens Polestar heeft de over-the-air-update geen negatief effect op het verbruik van de Long Range Dual Motor, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Voor de nodige street cred stuurt de fabrikant je na de upgrade een paar stickers: een Polestar Engineered-plakplaatjes voor in de grille en twee spec-stickers voor achter de voorwielen. 

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer nu en start met streamen van sport, films en series

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties