Elektrische Polestar 3, 4 en 5 staan in de startblokken: twee suv's en een coupé-sedan

Elektrische Polestar 3, 4 en 5 staan in de startblokken: twee suv's en een coupé-sedan

Tussen nu en 2024 lanceert Polestar drie nieuwe modellen, die - heel fantasievol - Polestar 3, 4 en 5 gaan heten. De eerste twee zijn elektrische suv's, de laatste is de productieversie van de Polestar Precept. Volgend jaar al debuteert de Polestar 3, een grote luxe-suv die zijn techniek deelt met de volgende generatie Volvo XC90.

Volgens Polestar-baas Thomas Ingenlath ziet de tijdlijn er als volgt uit: in 2022 komt de Polestar 3 op de markt, een jaar later de Polestar 5 en pas daarna de Polestar 4. De eerste zal een suv ter grote van de Volvo XC90 zijn. Ingenlath beschrijft hem als een elektrische premium- en performance-suv. Een Porsche Cayenne-equivalent. Zowel de Polestar 3 als de nieuwe XC90 staan op het SPA2-platform van de Volvo-groep. 

Polestar 4 wordt een coupé-suv ter grote van de Polestar 2

De Polestar 4 wordt een coupé-achtige suv in het Polestar 2-segment, vertelt Ingenlath. Waarschijnlijk deelt hij zijn platform met Volvo XC40, Polestar 2 en Volvo C40 Recharge. De Polestar 5 zagen we al eerder. Hij wordt de productieversie van de Polestar Precept Concept en komt in het segment boven de 2 te staan. Op de eerste foto's van de auto lijkt hij in zijn design wat Tesla-trekjes te hebben.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties