Volkswagen ID.3 GTX is voor leaserijders die van opschieten houden

ID.X Concept - De Volkswagen ID.3 voor leaserijders die van opschieten houden

Heb je als leaserijder verlekkerd naar die sportieve Volkswagen ID.4 GTX zitten kijken, maar heb je slechts budget voor een ID.3? Geen nood, als je nog even wacht, kun je een Volkswagen ID.3 GTX bestellen. Want die 333 pk sterke elektrische hatchback gaat in productie. Oh, en er komt ook een nóg krachtigere Volkswagen ID.3 R!

Volkswagen heeft deze ID.X Concept - die uiteindelijk de Volkswagen ID.3 GTX wordt - al in mei onofficieel onthuld. Deze foto's komen van de Linkedin-pagina van topman Ralf Brandstätter, die een ommetje mocht maken in het prototype. Na de rit was hij uiteraard 'begeistert', want de ID.X is 200 kilo lichter dan de Volkswagen ID.3 en heeft 333 pk en vierwielaandrijving. Daarmee sprint de knetterende hatchback in 5,3 seconden naar 100 km/h. En hij heeft zelfs een driftmodus!

Volkswagen ID.X als rijdende markeerstift

Volgens Brandstätter is de Volkswagen ID.X Concept gebaseerd op een ID.3 met 62 kWh-batterij. Al heeft hij nu een 82 kWh-accu en is hij voorzien van veel onderhuidse ID.4 GTX-techniek. En zoals je op de foto's kunt zien, staat de Volkswagen ID.X op stevige lichtmetalen wielen en is hij onder handen genomen met een fluorescerende markeerstift. Wanneer de Volkswagen ID.3 GTX op de markt komt, is nog niet bekend. Details over de toekomstige ID.3 R houdt Volkswagen voor nu onder de pet.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

ID.X Concept - De Volkswagen ID.3 voor leaserijders die van opschieten houden

Elektrische Volkswagen ID.4 GTX met 299 pk

De eind april geïntroduceerde Volkswagen ID.4 GTX is het eerste model onder het nieuwe sportieve GTX-label. Hij haalt op een volle 77 kWh-batterij een bereik van 480 kilometer en heeft geen achterwielaandrijving - zoals de reeds leverbare ID.4-modellen - maar vierwielaandrijving. Met zijn vermogen van 299 pk snelt de ID.4 GTX in 6,2 seconden naar 100 km/h. De begrenzer grijpt nu bij 180 km/h in, niet bij 160 km/h, zoals bij de andere ID.4's.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties