Dit zijn de meest sportieve elektrische auto's van dit moment

Dit zijn de meest sportieve elektrische auto's van dit moment

Er rijden nu al meer elektrische auto’s dan ooit eerder het geval is geweest. Deze trend zet zich de komende jaren stevig door. Dat voorziet onder meer in een grotere variatie van modellen. Elektrische rijden is bovendien de toekomst en daarom zie je ook steeds vaker een laadpaal thuis om daarmee van optimaal gemak te profiteren. De diversiteit in elektrische auto’s zorgt ervoor dat er verschillende sportieve modellen zijn om een keuze uit te maken. Check hieronder maar eens de meest sportieve elektrische auto’s van dit moment.

Audi e-tron GT

De Audi e-tron GT blinkt uit in een sportief design en dat komt omdat het hier een echt racemonster betreft en als sportauto te zien is. Het sportieve karakter is dan ook niet alleen van het design af te lezen. Ook de sportieve prestaties maken het tot een monster, want deze sportauto trekt in 3,5 seconden op van nul naar honderd kilometer per uur.

BMW iX3

De BMW iX3 is geen sportauto, zoals de e-tron GT, maar is wel te omschrijven als een sportieve SUV. Deze elektrische auto met sportieve en stijlvolle look biedt andere voordelen, zoals een hoge instap met een hoge zit. Dat werpt een andere blik op de weg met meer overzicht in vergelijking met de lager uitgevoerde elektrische sportauto van Audi. De actieradius van de elektrische BMW is ook top met maar liefst 460 kilometer.

Volkswagen ID.4

De Volkswagen iD.4 is een elektrische auto die voor een breder publiek is bestemd. De sportieve uitstraling van de hatchback is onder meer te danken aan de fraaie belijning. Ook de binnenzijde is sportief uitgevoerd met onder meer een display dat minimalistisch is vorm gegeven. De actieradius is bovendien uitstekend met ongeveer 500 kilometer.

Tip
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting
Viaplay aanbieding: bekijk Formule 1 met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Porsche Taycan Cross Turismo

De Porsche Taycan Cross Turismo is een van de meest sportieve elektrische auto’s van dit moment. De prestaties zijn met de sedan uitvoering te vergelijken, maar er is in Porsche Taycan Cross Turismo meer ruimte. Het betreft hier namelijk een vijfdeurs wagen. Een dergelijke sportieve en kostbare auto parkeer je natuurlijk overdekt in de garage bij je woning. Het opladen van de auto is dan gemakkelijk met het gebruikmaken van een wallbox. Een wallbox heeft dezelfde werking als een laadpaal voor thuis. Het verschil is dat je een wallbox aan de muur bevestigd en dat een laadpaal rechtop staat. Let bij de keuze op een laadpaal of wallbox altijd wel op de afstemming met het type auto.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties