1 april, sjoemelsoftware in je bil! Pers trapt in Voltswagen-grap van Volkswagen

1 april, sjoemelsoftware in je bil! Wereldpers trapt in Voltswagen-grap van Volkswagen

Echt hoor … Geen grap … Bronnen bevestigen het … Serieus ... Volkswagen Amerika gaat binnenkort zijn naam veranderen in Voltswagen. Dit om de elektrische toekomst van het concern te benadrukken. De hele wereldpers meldt het met droge ogen; zelfs Nederlandse websites trappen erin. Wij niet! 1 april, sjoemelsoftware in je bil. Houd toch op zeg … UPDATE: Volkswagen heeft inmiddels toegegeven een grap te hebben gemaakt.

'Duitsers maken geen grappen', aldus die commercial van Opel. Maar als ze dat wel doen, dan zijn het hele slechte. Zoals de 1 april-witz van de Amerikaanse tak van Volkswagen. De organisatie zou zijn naam eind april officieel willen veranderen in Voltswagen. Gisteren lekte een persbericht uit waarin dat staat. Gerenommeerde sites als Automotive News Europe en USA Today zijn er gelijk ingedoken. Ze melden dat bronnen binnen de Volkswagen of America-organisatie de overgang naar een nieuwe merknaam bevestigen.

1 april, sjoemelsoftware in je bil! Pers trapt in Voltswagen-grap van Volkswagen
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wil je de Voltswagen-url hebben? Hij is te koop

Onzin, zeggen wij! Want de merknaam Voltswagen is bijvoorbeeld helemaal niet vastgelegd bij een merkbureau. Dat kun je simpel checken door in de database van het US Patent and Trademark Office te gaan wroeten (dat hebben wij gedaan). Bovendien is de url www.voltswagen.com gewoon nog beschikbaar. Dus als je die zou willen hebben, mag je die vast voor een vriendelijk prijsje meenemen. En bovendien … het is morgen 1 april. Nu maar hopen dat Volkswagen beter is in het bouwen van auto's, dan in het maken van 1 april-grappen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties