Veel klachten over kinderziektes elektrische Volkswagen ID.3

Veel klachten over kinderziektes elektrische Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID.3 is een leasesucces; in Nederland hebben inmiddels 11.000 mensen een exemplaar in ontvangst mogen nemen. Maar dat zijn niet allemaal tevreden klanten. De elektrische Volkswagen heeft namelijk nogal wat kinderziektes, waaronder veel elektronische problemen.

Het Financieele Dagblad spreekt over een 'klachtenregen'. Bezitters van een Volkswagen ID.3 hebben niet alleen te maken met elektronische storingen en problemen met het navigatiesysteem, maar zijn kennelijk ook ontevreden over de actieradius en het gebruiksgemak. Dat laatste herkennen wij. In onze test van de Volkswagen ID.3 waren we niet blij met bepaalde bedieningselementen op het dashboard.

Resultaten Autowereld-actieradiustest 

Klachten over de actieradius komen vaker voor bij elektrische auto's. Met iedere elektrische auto die wij op de redactie hebben, doen wij een actieradiustest (zo ook met de Volkswagen ID.3). En bij allemaal blijkt dat ze - in ieder geval op de snelweg - hun opgegeven bereik met geen mogelijkheid halen. Iets wat voor brandstofauto's natuurlijk ook geldt, maar daarin heb je er minder last van. Tanken kan overal en is zo gebeurd.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Al voor introductie softwareproblemen

Al voor de introductie van de Volkswagen ID.3 waren er softwareproblemen. In Wolfsburg hebben ze met man en macht gewerkt om die voor de lancering op te lossen, maar dat is niet helemaal gelukt. Uitstellen van de ID.3 kon/wilde Volkswagen niet, dus heeft de fabrikant een elektrische auto op de markt gebracht die in feite niet voor de volle 100 procent af is.

Volkswagen ID.3 krijgt software-update

Vorig jaar al kondigde Volkswagen een software-update aan. Die komt volgende maand beschikbaar en moet de eventuele storingen die ID.3-rijders ervaren oplossen. De update gebeurt niet 'over the air', zoals dat heet, maar moet bij de dealer gebeuren. Voor de update worden uiteraard geen kosten in rekening gebracht.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties