Zelfs onder de Atlantische Oceaan ontkom je niet aan rotondes

Zelfs onder de Atlantische Oceaan ontkom je niet aan rotondes

Rotondes … Wij hebben er al bijna net zo'n hekel aan als aan verkeersdrempels. Je kunt in Nederland niet vijfhonderd meter rijden zonder er wéér een tegen te komen. In binnen- en buitenland duiken ze op steeds meer plekken op, zelfs onder de Atlantische Oceaan. Want dit is de allereerste onderzeese rotonde ter wereld. 

Zal wel iets met Elon Musk en de Boring Company te maken hebben, denken jullie misschien. Maar nee, het tunnelbedrijf van de Tesla-baas is niet verantwoordelijk voor dit kunststukje. De rotonde ligt onder de Atlantische Oceaan tussen de Faeröer-eilanden en wordt op 19 december geopend voor verkeer.

Faeroër-eilanden autonoom deel van Denemarken

De Faeroër-eilanden - waar iets meer dan 50.000 mensen wonen - zijn een autonoom onderdeel van het Koninkrijk Denemarken (waartoe ook Groenland behoort) en liggen boven Schotland, tussen IJsland en Noorwegen in. Eigenlijk horen we niet 'Faeroër-eilanden' te schrijven, overigens, want 'Faeroër' betekent van zichzelf al 'schapeneilanden'.  

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Reistijd verkort van een uur naar een kwartier

De rotonde op de foto maakt onderdeel uit van een nieuwe, 11 kilometer lange tunnel, die twee van de achttien Faeroër met elkaar verbindt. De tunnel loopt van de hoofdstad Tórshavn naar twee uitstulpingen van het eiland Eysturoy. Daarmee is de reistijd verkort van ruim een uur naar niet meer dan een kwartier.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties