Tesla wil compacte elektrische hatchback maken, speciaal voor Europa

Tesla wil compacte elektrische hatchback maken, speciaal voor Europa

Tesla is bezig met de bouw van een nieuwe fabriek in Berlijn, waarbij ook een Europees designcentrum komt te staan. Het eerste model dat Tesla daar gaat ontwerpen, is een auto die is afgestemd op de wensen van de Europese koper.

Tesla is in juni van dit jaar begonnen met de bouw van de Gigafactory Berlin-Brandenburg. Als alles volgens plan verloopt, dan is de fabriek in juli 2021 operationeel. Tesla gaat er de Model Y assembleren. En ook worden er batterijen en aandrijflijnen geproduceerd. Daarbij wil Tesla in Berlijn een Europees designcentrum neerzetten.

'Getalenteerde Europese designers willen iets origineels maken'

"Ik denk dat er in Europa veel getalenteerde designers en ingenieurs zijn", zei Tesla-topman Elon Musk. "En die willen ergens werken waar ze zich bezig kunnen houden met origineel designwerk. Ze willen niet een Europese versie maken van iets dat al in Californië is ontworpen. Dus ik denk dat origineel design belangrijk is om het beste talent aan te trekken."

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Elon Musk: 'In Europa heb je een compacte auto nodig'

Musk: "In Europa moeten we een compacte auto hebben. Een hatchback, of iets soortgelijks. […] Auto's in de Verenigde Staten zijn groter - dat heeft met persoonlijke smaak te maken. En auto's in Europa zijn kleiner. Als je in een Europese stedelijke omgeving wil parkeren, dan moet je een auto hebben die in een krap parkeervak past."

Tesla werkt ook nog aan de Cybertruck, Roadster en Semi

Het is nog niet bekend wanneer Tesla met een compacte EV voor Europa komt. Eerst moet de Gigafactory Berlin-Brandenburg af en dan moet de productie van de Model Y daar worden opgestart. Bovendien heeft Tesla nog een paar modellen in de pijplijn zitten: de Cybertruck, de Roadster en de Semi.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties