Tesla Model Y krijgt trekhaak – dit is het trekgewicht

Tesla Model Y krijgt trekhaak – dit is het trekgewicht

De Tesla Model Y is leverbaar met een trekhaak – net als de Model 3. De prijs van de trekhaak bedraagt 1050 euro. Je kunt de optie bestellen voor zowel de Model Y Long Range als de Performance-versie. Het trekgewicht is fors.

Nederland en Noorwegen zijn twee grote afzetlanden voor Tesla. Het is grappig om te zien hoe belangrijk de Noren een trekhaak vinden. Bij de onthulling van de Model Y was het doek nog niet van het nieuwe model getrokken, of de vraag klonk al uit de zaal: hij krijgt toch wel een trekhaak?

Trekgewicht Tesla Model Y-trekhaak

Het trekgewicht van de Tesla Model Y bedraagt 1600 kilo. Dat is fors meer dan wat de trekhaak van de Model 3 aankan, namelijk 910 kilo. De Tesla-rijders van Noorwegen (en Nederland) zullen in hun nopjes zijn, want een trekgewicht van 1600 kilo biedt mogelijkheden. Een comfortabele caravan of een bootje op trailer trekken, moet prima lukken.  

Lees ook: hoe hard mag je met een aanhanger rijden?

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Rijbewijs B en de Tesla Model Y

Houd er rekening mee dat je met rijbewijs B maximaal 3500 kilo aan auto plus aanhanger mag trekken. Met 1600 kilo aan de trekhaak, blijft er 1900 kilo over voor de Tesla Model Y. We weten nog niet exact hoe zwaar de Model Y met twee elektromotoren wordt, maar het zal zo tussen de 1850 en 2000 kilo liggen. Dat is dus kielekiele.


Tesla Model Y prijs en levertijd

De Tesla Model Y Long Range en Performance komen begin 2021 naar Nederland. Ze kosten respectievelijk 63.000 en 70.000 euro. De trekhaak kost 1050 euro extra – 30 euro minder dan de trekhaak van de Model 3 (1080 euro).

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Tesla Model Y krijgt trekhaak – dit is het trekgewicht
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties