AMG-baas Tobias Moers nieuwe topman van Aston Martin

AMG-baas Tobias Moers nieuwe topman van Aston Martin

Tobias Moers geeft sinds 2013 leiding aan Mercedes-AMG. De 54-jarige Duitser stapt per 1 augustus 2020 over naar Aston Martin en vervangt daar Andy Palmer als algemeen directeur. Palmer blijft niet nog twee maanden aan, maar vertrekt direct. Gisteren gingen er al geruchten over zijn vertrek, maar nu is het officieel.

Andy Palmer staat sinds 2014 aan het hoofd van Aston Martin. Hij maakte de noodlijdende sportwagenbouwer weer winstgevend, maar was ook verantwoordelijk voor de desastreuze beursgang in 2018. De beurswaarde van Aston Martin is in twee jaar tijd gedaald van zo'n 4 miljard pond naar minder dan 500 miljoen pond. Daarbij gaat het de laatste tijd steeds slechter met het merk. De nieuwe Vantage is niet het verkoopsucces waarop Aston Martin had gehoopt en de coronacrisis heeft het er alleen maar erger op gemaakt.

DBX en Valkyrie

Begin dit jaar kreeg Aston Martin een kapitaalinjectie van een groep investeerders onder leiding van miljardair Lawrence Stroll. De eigenaar van het Racing Point F1-team schrijft dat het tijd is voor "nieuw leiderschap" om de plannen voor Aston Martin uit te voeren. De fabrikant zet de komende tijd vol in op zijn eerste suv - de DBX - en gaat zich sterk richten op sportwagens met middenmotor. Er zijn er drie onderweg: de Valkyrie, Valhalla en Vanquish.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Deal met Daimler

Tobias Moers is niet onbekend met Aston Martin. Daimler AG - de moedermaatschappij van Mercedes-Benz en Mercedes-AMG - sloot in 2013 een deal met het Britse bedrijf om motoren en elektronica te leveren. De nieuwe Vantage, DB11 en DBX maken gebruik van een twinturbo V8 van AMG. De boordelektronica en het infotainmentsysteem komen van Mercedes-Benz. De V12-motor in de DB11 en DBS Superleggera is een eigen creatie van Aston Martin.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties