Nieuwe Mercedes-AMG C 63 (2022): auf wiedersehen, V8!

Nieuwe Mercedes-AMG C 63 (2022): auf wiedersehen, V8!

Zelfs snelle sportsedans als de Mercedes-AMG C 63 ontkomen niet aan downsizing. De opvolger van de huidige AMG C-klasse (2022) krijgt een tweeliter viercilinder! Wat betekent dat voor het vermogen?

In 2021 komt, ijs en coronacrisis dienende, de nieuwe Mercedes C-klasse op de markt. Uiteraard gaat ook AMG aan de slag om een opperversie te creëren. Die staat nu nog gepland voor 2022. Tot nu toe had de Mercedes-AMG C 63 een V8, die goed was voor 476 pk en in de S-versie zelfs voor 510 pk. Maar ja, die CO2-uitstoot .... 227 gram liefst! Terwijl het gemiddelde van het gehele Mercedes-gamma volgend jaar al op 95 gram moet liggen. 

Nieuwe Mercedes-AMG C 63 (2022): auf wiedersehen, V8!

AMG hybride

Een Mercedes C-klasse zonder AMG-versie is als een Duitser die geen bier drinkt, dus heeft AMG een list bedacht. De nieuwe AMG C 63 krijgt volgens Auto Zeitung straks de tweeliter viercilinder met turbo uit de AMG A-klasse. Deze is goed voor 421 pk, maar dat is voor een C-klasse niet genoeg. Daarom krijgt de viercilinder elektrische ondersteuning van een elektromotor. De Mercedes-AMG C 63 wordt dus een hybride. Het vermogen zou hoger komen te liggen dan de huidige 510 pk en ook het huidige koppel van 700 Nm wordt overtroffen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Nieuwe Mercedes-AMG C 63 (2022): auf wiedersehen, V8!

Mercedes-AMG C 63 topsnelheid

De huidige C 63 S-sedan doet vier seconden over de sprint van 0-100 km/h. Dat gaat de komende AMG overtreffen met een drie voor de komma. En de topsnelheid? Dat wordt spannend. Op dit moment kan de snelste C-klasse 280 km/h rijden, maar wie weet lukt het om de 300 km/h aan te tikken. Altijd goed voor de prestige.

We hebben ook nog nieuws over autonoom rijden. Op de snelweg kan de nieuwe C-klasse automatisch accelereren, remmen en inhalen zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen. Een digitaal instrumentarium is standaard en ook het MBUX-infotainmentsysteem ("Hey Mercedes") wordt standaard op de Mercedes-AMG C 63 (2022). Maar de achtcilinder? Met weemoed zeggen we Auf wiedersehen ...

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Jaap Peters
Door Jaap Peters

Van oudsher concentreert zijn autoliefde zich op groot, comfortabel en Frans, maar rijdt nu naar tevredenheid een youngtimer uit Zuid-Duitsland. Ziet vol bewondering hoe de Koreaanse automerken de wereld op z'n kop zetten en snapt nog steeds niet waarom Formule 1 een sport is. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties