De filezwaarte stijgt, maar Nederlanders storen zich er veel minder aan
Vorig jaar is de filezwaarte in ons land (lengte keer duur) met liefst 17 procent toegenomen. Ondanks dat storen Nederlanders zich er kennelijk steeds minder aan. In 2010 vond 72 procent in de file staan nog onacceptabel, in 2019 was dat slechts 35 procent.
Waarschijnlijk heeft dat te maken met een zekere mate van gelatenheid. We kunnen er toch niks aan veranderen, dus accepteren we de files maar. Volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid, dat het onderzoek deed, ergeren automobilisten zich meer aan huftergedrag in de file, zoals het over de vluchtstrook rijden of via een parkeerplaats/tankstation proberen in te halen.
De helft staat nooit in de file
Gek genoeg blijkt uit het onderzoek dat meer dan de helft van de forenzen (51 procent) vrijwel nooit in de file staat. Slechts 15 procent staat minimaal een keer per week stil. De gemiddelde vertraging bedraagt dan 43 minuten. Het zijn de inwoners van Flevoland, Noord-Brabant, Noord- en Zuid-Holland en Utrecht die de meeste verkeershinder ervaren.
Rij nu de stoere Volkswagen T-Cross. Ideaal voor in de stad met genoeg ruimte voor vakantie.
En dat voor een vriendenprijs!
Filezwaarte neemt alleen maar toe
En dat wordt in de komende jaren alleen maar erger. Zoals gezegd is de filezwaarte in 2019 met 17 procent toegenomen. En daarmee is het jaar geen uitzondering. In 2018 ging de filezwaarte met 20 procent omhoog, in 2017 met slechts 0,6 procent (toe te rekenen aan de verbeterde infrastructuur rond Amsterdam), in 2016 met 12 procent en in 2015 met 20 procent.
Welke verzekering je ook kiest, met Univé ga je binnen 10 minuten voordelig en goed verzekerd de weg op.