Wat is een BMW i4 ook alweer?

Wat is nu weer een BMW i4?

Eerder dit jaar berichtten we al over drie nieuwe elektrische BMW's die momenteel nog in de testfase zitten. Inmiddels weten we meer details over de BMW i4, de elektrische vierdeurs coupé die in 2021 op de markt komt.

Wat uiterlijk betreft schurkt de BMW i4 dicht tegen de BMW 4-serie Gran Coupé aan. Het is dus een vierdeurs coupé, maar dan met een elektrische aandrijflijn. En wat voor eentje! BMW haalt alles uit de kast en voorziet de i4 met BMW's jongste e-Drive-technologie.

Wat is nu weer een BMW i4?

Compact accupakket

Dat betekent dat de BMW i4 een superefficiënt accupakket krijgt. De krachtige batterijen zijn compacter en platter dan ooit en hebben een gezamenlijk, relatief bescheiden gewicht van 550 kilo. Ook de elektromotor - met geïntegreerde transmissie - en de laadelektronica zijn het nieuwste van het nieuwste.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Prestaties van V8-niveau

Waarschijnlijk wordt de nieuwe BMW i4 leverbaar met verschillende aandrijflijnen. De krachtigste daarvan levert een vermogen van 530 pk, waarmee de BMW i4 op grofweg hetzelfde niveau opereert als de huidige modellen met V8-motor. Hij accelereert in ongeveer 4 seconden van 0 naar 100 km/h en bereikt een topsnelheid van meer dan 200 km/h. Gezien de aangekondigde maximumsnelheid van 100 km/h in ons land, is de kans groot dat je de opgegeven actieradius van 600 kilometer nog haalt ook.

100 kilometer in 6 minuten

Mocht je eens wat meer haast hebben en veel eerder aan een laadbeurt toe zijn, dan is het accupakket met behulp van een snellader binnen 35 minuten weer op 80 procent van zijn sterkte. Omgerekend heb je maar 6 minuten nodig om 100 kilometer rijbereik toe te voegen.
Voordat de BMW i4 in 2021 samen met de iX (een flinke SUV) de markt bestormt, heeft BMW de iX3 al uitgebracht. Deze iX3 is een elektrische versie van de huidige BMW X3.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Wat is nu weer een BMW i4?
Wat is nu weer een BMW i4?
Wat is nu weer een BMW i4?
Wat is nu weer een BMW i4?
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties