Tesla levert recordaantal auto's af, schrijft toch weer rode cijfers

Tesla levert recordaantal auto's af, schrijft toch weer rode cijfers

Tesla schrijft nog steeds geen zwarte cijfers, al was het verlies in de afgelopen drie maanden kleiner dan in het kwartaal daarvoor. Toen bleef er een tekort over van 702 miljoen dollar. Dat is nu geslonken naar 408 miljoen dollar.

In april, mei en juni leverde Tesla een recordaantal auto's af: 95.356. De productie van de Model S, Model X en Model 3 kwam uit op 87.048, wat eveneens een record is. Tesla denkt eind dit jaar te kunnen starten met de productie in China. Bovendien is de fabrikant in Fremont, Californië gestart met de voorbereidingen voor de Model Y, de SUV-variant van de Model 3. De productie ervan moet in de herfst van 2020 beginnen.

Eenmalige reorganisatiekosten

Tesla verwacht dat in de laatste twee kwartalen van dit jaar weer winst wordt gemaakt. In de eerste drie maanden van dit jaar bleef er onder de streep een verlies over van 702 miljoen dollar. De rode cijfers over het afgelopen kwartaal zijn deels het gevolg van eenmalige reorganisatiekosten: 117 miljoen op een verlies van 408 miljoen dollar. Vorig jaar boekte Tesla voor het eerst winst. In het derde en vierde kwartaal respectievelijk 312 miljoen en 140 miljoen dollar.

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer nu en start met streamen van sport, films en series

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties