Eerste foto Kia XCeed: vleugje suv met sprankje coupé

Eerste foto Kia XCeed: vleugje suv met sprankje coupé

Kia breidt de Ceed-familie uit met de XCeed. Bij de dealer komt hij naast de Ceed, de Ceed Sportswagon en de ProCeed te staan. Wat is het precies? Wij denken er een concurrent voor de Ford Focus Active in te ontdekken.

Ga maar na: net als de Focus Active heeft de Kia XCeed rondom zwarte, kunststof stootranden. In combinatie met een fractie meer bodemvrijheid dan een conventionele hatchback, weet hij vast raad met zandpaden. De zitpositie is wat hoger en daar houdt de beoogde suv-doelgroep wel van.

Wat is de Kia XCeed?

Dit is de eerste en enige foto van de XCeed. Het zijaanzicht laat zien dat hij een coupé-achtige daklijn heeft. Dat brengt ons aan het twijfelen: misschien is het toch meer een Mercedes GLA dan een Ford Focus Active. We zullen het zien op 26 juni, dan vindt de officiële onthulling van de Kia XCeed plaats.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties