Waarom komt deze elektrische Toyota C-HR niet naar Nederland?

Waarom komt deze elektrische Toyota C-HR niet naar Nederland?

Niet alleen in Europa neemt elektrische mobiliteit een enorme vlucht, maar ook in China. Op de autoshow van Shanghai heeft dan ook het gros van de debutanten een stekker. Zoals deze Toyota C-HR EV, die wonderlijk genoeg niet naar Europa komt.

Hoewel, dat begrijpen we best. De Chinese automarkt is de grootste ter wereld. En de vraag naar elektrische auto's is er enorm. Daarom dat Toyota ervoor kiest om deze C-HR EV in China te laten.

Twee varianten

Over de aandrijflijn zwijgt het merk niet alleen in het Japans, maar in alle talen. Verwarrend is wel dat de elektrische C-HR in twee varianten van twee fabrikanten op de markt komt.

Toyota Izoa

De C-HR EV is van de joint venture Guangzhou-Toyota. Het samenwerkingsverband FAW-Toyota bouwt dezelfde auto, maar verkoopt hem als Izoa.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Nog geen EV

In Nederland is de C-HR leverbaar met een 116 pk sterke benzinemotor en als hybride. Een volledig elektrische auto biedt Toyota vooralsnog niet aan.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties