Ford Explorer komt Nederland verpletteren

Ford

Toen het doek werd gehaald van de ontzagwekkende nieuwe Ford Explorer, dachten we: leuk voor alle Amerikanen. Maar deze Volvo XC 90-concurrent komt in 2020 ook naar Nederland. Met stekker!

Niet te geloven: de door-en-door Amerikaanse Ford Explorer staat volgend jaar gewoon in de Nederlandse showrooms. Met stekker. Een 3,0-liter V6-benzinemotor zorgt samen met een elektromotor voor 450 pk en 840 Nm. De Ford Explorer Plug-In Hybrid kan 40 kilometer op stroom rijden. Dat levert een gemiddeld verbruik op dat je niet van zo'n mastodont verwacht: 3,4 l/100 km. Bijna 1 op 30!

Trekgewicht Ford Explorer: 2500 kilo

De Ford Explorer Plug-In Hybrid is 5,05 meter lang en heeft standaard vierwielaandrijving en een automaat met tien versnellingen. Adaptive Cruise Control, verkeersbordherkenning en spoorassistent zijn eveneens standaard. Wie graag paardentrailers of enorme caravans aan zijn Explorer, zal blij worden van het trekgewicht van 2500 kilo. Ford heeft de zesde generatie van de Explorer eerder dit jaar in Amerika onthuld. Daar is hij al leverbaar sinds 1991.

Ford Explorer of Volvo XC90?

De Ford Explorer Plug-In Hybrid komt in de eerste helft van 2020 naar Nederland. Zijn basisprijs is nog niet bekend, maar gezien de lage CO2-uitstoot van 78 gram, kan het wel eens meevallen. Een aantrekkelijke prijs is nodig ook: de Nederlandse suv-koper is aar moeilijk uit zijn Volvo XC90 te krijgen. Ford kan een succesje goed gebruiken: het suv-offensief met de Kuga (waarvan de nieuwste generatie gisteren onthuld werd), de EcoSport en de Edge (die net gefacelift is) is in Europa geen succes en de Europese tak lijdt op dit moment verlies.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Ford
Ford
Ford
Ford
Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties