​Nieuwe Porsche Macan enkel nog elektrisch

​Nieuwe Porsche Macan enkel nog elektrisch

Binnen een paar jaar zal de opvolger van de veel gevraagde Macan zich aandienen. Porsche werkt er al een tijdje aan, echter details erover zijn nihil. Tot nu, want de grootste vernieuwing eraan klapt Porsche er nu zelf al uit: de nieuwe Macan zal zowaar niet meer verkrijgbaar zijn met benzine- en dieselmotoren, maar louter elektrisch aangedreven worden.

Zó, die zag je niet aankomen hè?! Wij niet in elk geval. Bij elke afgeleide van de Taycan ja, maar niet van de bestverkopende Porsche van het moment. En toch is het zo: wil je kunnen rijden met de volgende generatie Macan, dan ben je genoodzaakt om te stekkeren. Porsche doet benzine en diesel in de ban bij de nieuwe Macan. Gedurfd!

Elektrisch is sportiever dan je denkt

De productie van Porsche's eerste volledig elektrische SUV, want dat is de nieuwe Macan, gaat aan het begin van het volgend decennium van start. Oliver Blume, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG, vertelt waarom het tot deze opvallende beslissing is gekomen: 'Elektrische mobiliteit en Porsche gaan nu hand in hand. Niet alleen vanwege de efficiënte benadering, maar vooral vanwege het sportieve karakter.' Dat laatste klinkt gek, maar er valt iets voor te zeggen. EV's staat immers te boek als bloedsnel dankzij hun relatief hoge trekkracht die onmiddellijk maximaal van kracht is na het omdraaien van de sleutel (of indrukken van de start-knop). Anderzijds, een snelle auto is niet per definitie sportief. Echter met Porsche als drijvende kracht weet je dat dat element ook wel snor zit.

Blume vervolgt dan ook: 'Tot 2022 investeren we meer dan 6 miljard euro in elektrische mobiliteit, en in 2025 heeft 50 procent van alle nieuwe Porsche-modellen elektrische aandrijving. De komende jaren focussen we ons op de mix van nog verder doorontwikkelde benzinemotoren, plug-in hybrides en dus volledig elektrisch aangedreven auto's. Ons doel is om op technologisch gebied een pioniersrol te bekleden. Daarom blijven we het bedrijf consequent afstemmen op de mobiliteit van de toekomst.'

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Afkijken bij Taycan

De bouw van de nieuwe Macan zal plaatsvinden in Leipzig. Dit werd vorig jaar zomer al besloten. Dankzij een intensieve opknapbeurt voor de fabriek aldaar wordt het mogelijk gemaakt om op de bestaande productielijn elektrische auto's te gaan bouwen. Details over de elektrische aandrijflijn van de nieuwe Macan wil Porsche nog niet kwijt. Begrijpelijk, al zal het ons niets verbazen dat daarvoor met een schuin oog naar de zonet al even aangehaalde Taycan wordt gekeken.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties