BMW i3: actieradius voortaan > 300 kilometer

De BMW i3 en i3s zijn inmiddels een jaar op de markt in hun vernieuwde gedaante. Onder de reeks discrete cosmetische wijzigingen voor de BMW i3 behoorde toen ook een sterker accupakket. Nu doet BMW daar nog een schep bij bovenop met een verbeterde actieradius.

Bij de introductie in 2013 had de BMW i3 een accu aan boord met een capaciteit van 60 Ah en een sterkte van 22,6 kWh. Vorig jaar werd dat 94 Ah en 33 kWh. Maar daarmee was BMW nog niet klaar met verbeteren. Nu wordt dat 120 Ah en 42,2 kWh namelijk.

Actieradius BMW i3 naar 310 kilometer

Het resultaat hiervan is een elektrische actieradius van 310 kilometer, volgens de nieuwe, realistischere WLTP-meetcyclus. Bij de sportievere i3s is dat 285 kilometer. In de echte wereld komt dit neer op een rijbereik van zo'n 260 kilometer.

i3 kan tot wel 30% verder

Snelle rekenaars hebben al geconcludeerd dat de nieuwste cijfers ruwweg 10 procent beter zijn dan de vorige maxima. Maar BMW beweert dat het verschil bij normaal gebruik groter is. In het dagelijks verkeer geraak je tot wel een derde verder, beweren ze in München.

Opladen BMW i3

Opladen van een leeg gereden accupakket vergt evenwel enig geduld, namelijk minstens 15 uur via een normaal stopcontact. Hierna is circa 80 procent van de totale batterijcapaciteit weer vol. Twee lange ritten kort na elkaar zit er dus niet in. Tenzij je voor de speciale BMW i Wallbox kiest met een laadsnelheid van 11 kW. Dat volstaat 3 uur voor 80 procent acculading. Nog sneller gaat het via een snellader van 50 kW. Een lunch van drie kwartier en je kunt weer zo'n 200 kilometers vooruit.

November 2018 bij de BMW-dealer

De verbeterde BMW i3 en i3s staan vanaf november 2018 bij de BMW-dealer. Prijzen volgen nog.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties