Kleine facelift voor Fiat 500 & 500C

Fiat heeft het doek getrokken van de gefacelifte 500 en 500C. Vreemd genoeg een dag eerder dan aangekondigd, want 4 juli, de geboortedag van het origineel, is toch echt pas morgen.

Met veel bombarie kondigde Fiat de 'nieuwe' 500 aan. Op 4 juli zou het doek ervan afgaan. Geen toeval, want dat is een bijzonder dag voor autominnend Italië. In 1957 werd namelijk toen de oer-500 voor het eerst aan het grote publiek getoond in Turijn, op één dag na precies 58 jaar geleden. Waarom Fiat er toch voor heeft gekozen de bijgepunte 500 en 500C nu te presenteren is dan ook een raadsel. Zelfs op Kiritimati is het nog geen 4 juli. Bovendien staan Italianen er juist bekend om altijd iets te laat te komen.

Subtiel

Afijn, genoeg daarover. Terug naar de Fiat 500. Geen nieuwe dus, maar een vernieuwde. Maar zelfs dat mag eigenlijk geen naam hebben. Je moet echt twee keer kijken wil je de verschillen met het pre-faceliftmodel ontdekken. Anderzijds, waarom niet? De 'nuova' 500 is acht jaar na zijn introductie nog altijd mateloos populair. En voor kraaienpootjes lijkt het guitige autootje ook niet gevoelig. Maar hoe lang nog? En om dat niet af te wachten heeft Fiat dan toch maar de lichtunits een opfrisbeurt gegeven. Een tweetal daarvan bevatten voortaan moderne LED-dagrijverlichting en aan de achterzijde is de verlichting ook aangepakt. Wat niet te zien is, is dat de Fiat 500 nieuwe isolatiepanelen heeft voor meer comfort en een stillere rit en de verbeterde wielophanging voor een meer verfijnde wegligging.

Centraal display
Van binnen pakt de gefacelifte 500 uit met een nieuw dashboard-design en volgens Fiat mooiere materialen. De namen van de uitvoeringen zijn met Pop, Popstar en Lounge vertrouwd gebleven en standaard wordt de 500 onder meer voorzien van een radio met AUX- en USB-poorten, stuurwielbediening en LED-dagrijverlichting. De Popstar voegt daar handbediende airconditioning, een in delen neerklapbare achterbank en 15 inch lichtmetalen velgen aan toe, terwijl de Lounge ook wordt geleverd meer een panoramisch zonnedak, een verchroomde grille en een lederen stuurwiel met audiobedieningsknoppen. Ook beschikt de topper over een nieuw 5 inch Uconnect-systeem. Op de standaard minder bedeelde versies is dat optioneel.

Motoren

Het motorenaanbod omvat de TwinAir met 60 pk, de 80 pk sterke TwinAir Turbo 80 pk en de 1.2 liter met 69 pk. Schakelen verloopt via een handbediende versnellingsbak of, bij de sterkste TWinAir, eventueel via een gerobotiseerde Dualogic-transmissie.

De vernieuwde Fiat 500 en 500C staan vanaf september bij de dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties