Connect Navigatiesysteem voor Fiat Panda

Fiat levert vanaf heden het Connect Nav+ als optie op de Panda. Volgens de Nederlandse importeur is het een unicum in deze klasse dat een auto geleverd wordt met een full colour navigatiesysteem.

In de klasse van de Fiat Panda is een af-fabriek ingebouwd navigatiesysteem inclusief fraai, 7-inch groot beeldscherm al helemaal geen gemeengoed. Sla de uitrustingsoverzichten en accessoirebrochures van de concurrentie er maar op na. En mocht een dergelijk systeem al leverbaar zijn, dan is dit hooguit een after-market audio-installatie met ingebouwde navigatiemodule. Wordt de te volgen route op achteraf-inbouwsystemen vaak slechts aangegeven middels icoontjes, het Panda-systeem biedt een full size screen met overzichtelijke routekaart (inclusief gesproken aanwijzingen). Bovendien bevat het pakket een ingebouwd GSM-systeem (met speciale poort voor SIM-kaart om handsfree te kunnen bellen) alsmede een kwalitatief hoogstaande Radio/Cd-speler.
 
Connect
Behalve op het eenvoudig te bedienen navigatiesysteem, kan de koper van een Panda met Connect/Nav+ ook terugvallen op de diensten van het zogenaamde Connect callcenter in Italië. In Fiat’s systeem, bekend van o.a. de Stilo maar ook Alfa 147, is deze service geïntegreerd. Het werkt zeer eenvoudig: middels een druk op de knop wordt er vanuit de Panda een SMS bericht naar het callcenter gestuurd; vervolgens nemen zij contact op met de afzender. In het SMS-bericht zitten de coördinaten opgeslagen van de locatie  waar de Panda zich op dat moment bevindt. Op deze wijze is het voor het callcenter direct zichtbaar waar de hulpbehoevende Panda-rijder zich begeeft en kan er doelgericht worden gezocht in de nabije omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de dichtstbijzijnde parking, cinema, restaurant, tankstation, geldautomaat, postkantoor, supermarkt etc. De gezochte locatie wordt na het gesprek via SMS doorgestuurd vanuit Italië naar de Panda, waarna de inzittenden met een druk op de knop het navigatiesysteem de route kan laten (her)berekenen. Maar ook voor de voetbaluitslagen, F1 startopstelling, weersverwachting en een overzicht van de verkeersdrukte op de route kan de assistentie worden ingeroepen van de Italiaanse helpdesk, die eenieder in de eigen taal (dus ook de Nederlandse) te woord staat. Overigens blijven de variabele kosten voor de Panda-rijder beperkt tot één SMS’je aangezien het Connect callcenter belt met de bestuurder van de Panda.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

 
Keurige prijs
De optie Connect/Nav+ (dus inclusief GSM en Radio/Cd-speler) is leverbaar in combinatie met de voorwielaangedreven Panda 1.2 in het uitrustingsniveau Dynamic en Emotion, alsmede op de Fiat Panda 4x4 Climbing voor € 1.495,- (incl. BTW/BPM).
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties