Nieuws

VW Golf GT Sport

De Volkswagen Golf Sportline en Golf GT maken plaats voor één nieuwe uitvoering, namelijk de Golf GT Sport. De uitrusting van de Golf GT Sport is gebaseerd op die van de Trendline, maar dan aangevuld met een aantal extra’s.

De Golf GT markeerde de introductie van de nieuwe 1.4 TSI-motor van Volkswagen. Maar daarmee zit de taak van de GT er blijkbaar op. De motor heeft inmiddels zijn entree gemaakt in diverse andere modellen en daarmee verdwijnt de GT uit het leveringsgamma. Volkswagen voegt voortaan de GT en Sportline samen in één nieuwe uitvoering; de GT Sport. Dat model is behalve met de 1.4 TSI ook leverbaar met de andere motoren waarmee de GT en de Sportline leverbaar waren. Ten opzichte van de Sportline is de GT Sport 250 euro duurder.

GT-logo in de grille
De Golf GT Sport is feitelijk een Golf voorzien van een aantrekkelijk geprijsd sportief pakket. Dat is herkenbaar aan de 16 inch lichtmetalen wielen, een sportonderstel, halfautomatische airconditioning, een zwarte grille met GT Sport-logo, donker getinte zijruiten en in carrosseriekleur gespoten bumpers, stootlijsten en deurgrepen.

Sportstoelen
Ook van binnen heerst een sportieve sfeer, dankzij de sportstoelen met speciale bekleding en het zilverkleurige GT Sport-logo op het met leer beklede sportstuur. De 170 pk sterke uitvoeringen (benzine en diesel) van de Golf GT Sport hebben bovendien 17 inch lichtmetalen wielen, een dubbele verchroomde uitlaat, een uitgebreide boordcomputer en ESP.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken