Wil je in de BYD Atto 3 rijden? Dan moet je straks misschien eerst in dit horloge blazen!

Wil je in de BYD Atto 3 rijden? Dan moet je eerst in dit horloge blazen!

Sinds de elektrische modellen van BYD via de Louwman Group naar Nederland zijn gekomen, volgen we het Chinese automerk op de voet. Wist je bijvoorbeeld dat BYD aan een eigen smartwatch werkt?

Lokale Chinese media maken melding van een goedgekeurd smartwatch-patent van BYD. Wat het merk met de smartwatch wil? Mogelijk is het een doorontwikkeling van de plannen die BYD in november 2021 voor het eerst kenbaar maakte. Een eigen smartwatch die een sleutel vervangt en BYD-auto’s kan openen, op slot kan zetten en zelfs de ramen en de achterklep kan bedienen.

Hier blazen alstublieft

Het lijkt echter verder te gaan dat. Het ontwerp verraadt dat er ook sprake is van een blaastestfunctie in het horloge. Dit zou kunnen betekenen dat je in de toekomst eerst een blaastest moet afleggen voordat je mag wegrijden in je nieuwe BYD Atto 3. Overigens is dat geen nieuw of typisch Chinees idee. Ook Volvo is serieus bezig geweest met een alcoholslot. Daarnaast zijn er politici en verkeersveiligheidsorganisaties die ervoor pleiten om dit EU-breed in te voeren. Andere functies die het horloge naar verluidt heeft, zijn een hartslag-, temperatuur-, bloedzuurstof- en bloeddrukmeter.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Eerste automerk-gebonden smartwatch

Als dit slimme horloge er komt, wordt BYD het eerste automerk met een eigen smartwatch. Momenteel is het wel mogelijk om je Apple Watch te verbinden met sommige modellen van Mercedes, Volvo, Porsche en Volkswagen. 

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Shane Jebbink
Door Shane Jebbink

Kon als kleine jongen geen straat doorlopen zonder van iedere auto de modelnaam te noemen. Maakt er in zijn vrije tijd een sport van om alle occassionwebsites af te speuren naar de perfecte auto, om vervolgens even later met een compleet ander model op de proppen te komen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties