Nieuwe Citroën ë-C3​: plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Betaalbare elektrische auto met actieradius tot 320 km!

Nieuwe Citroën ë-C3​: plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen! Reserveer nu
Nieuws

Seat, Skoda en VW nu eenheidsworst? Wacht maar, dat wordt veel erger

Vind je Seat, Skoda en VW nu al eenheidsworst? Nou, dat wordt nog veel erger

Weet je wat, bedacht de Volkswagen Group, onze volumemodellen van Seat, Skoda en Volkswagen lijken nog niet genoeg op elkaar. We moeten het onderscheid ertussen helemaal weghalen.

"In het verleden hebben we te veel tijd verspild met het kijken naar elkaar", zegt Thomas Schaefer, hoofd van de Volkswagen Group-volumemerken, tegen Automotive News. "De concurrentie komt van buiten het concern, niet van binnen." Hij bedoelt daarmee dat Seat, Skoda en Volkswagen binnen de groep nog te veel hun eigen weg gaan om zich van elkaar te proberen te onderscheiden. Dat moet anders.

Seat, Skoda en Volkswagen moeten nóg meer componenten delen

Wij denken allemaal dat de modellen van Seat, Skoda en Volkswagen een pot nat zijn, ze staan immers op dezelfde platforms en delen veel techniek. Maar de Volkswagen Group vindt dat ze toch nog te verschillend van elkaar zijn. In de nabije toekomst gaat de auto's meer en meer onderdelen en fabrieken delen. VW moet veel efficiënter gaan produceren om de winstmarge op te krikken, zo vindt Schaefer, en om het hoofd te bieden aan het opkomende Stellantis-concern.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Modellen krijgen wel een eigener design, zegt Volkswagen Group

Maar wat wordt dan het onderscheid tussen Seat, Skoda en Volkswagen? Een eigen design, aldus de topman. De auto's van de drie merken krijgen een duidelijkere merkidentiteit mee. Dat ze onderhuids dan vrijwel allemaal hetzelfde zijn, daar moet de klant maar mee leven. We kunnen ons overigens voorstellen dat de meeste Seat-, Skoda- of Volkswagen-kopers niet eens weten dat de drie merken aan elkaar gebonden zijn.

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken