Nieuws

Eindelijk meer elektrische stations! Ook Opel Astra ST en Peugeot 308 SW met stekker

Eindelijk meer elektrische stationwagons! Ook Opel Astra ST en Peugeot 308 SW met stekker

Er zijn onnoemelijk veel elektrische suv's inmiddels, maar het aantal stationwagons met stekker is dun gezaaid. Alleen de MG5 Electric en Porsche Taycan Sport Turismo zijn er. Maar daar komt verandering in. In 2023 komen de Opel Astra Sports Tourer en de Peugeot 308 SW met een elektrische aandrijflijn op de markt.

De elektrische Opel Astra gaat Astra-e heten, zijn Peugeot-equivalent zal door het leven gaan als e-308. Peugeot heeft al laten doorschemeren wat voor techniek er onder de kap zal liggen: een 54 kWh-batterij en een 156 pk sterke elektromotor. Het bereik van de e-308 - en dus ook de Astra-e - zal nét boven de 400 kilometer liggen.

Specs Opel Astra-e en Peugeot e-308 vallen wat tegen

Als die getallen kloppen, dan vallen de specs van de Astra-e en e-308 tegen. Ze doen onder voor die van de Cupra Born, Renault Megane E-Tech Electric en Volkswagen ID.3 Pro, die allemaal tussen de 425 en 450 kilometer op een volgeladen batterij zouden moeten halen.

Eindelijk meer elektrische stationwagons! Ook Opel Astra ST en Peugeot 308 SW met stekker

Astra Sports Tourer en 308 SW met maximaal 1634 liter 

Vrij uniek is natuurlijk dat Opel en Peugeot met een elektrische stationwagon komen. Zoals gezegd, daarvan zijn er niet veel. De Astra Sports Tourer en 308 SW zijn onderhuids vrijwel volledig gelijk. Ze bieden een bagageruimte van 608 - 1634 liter en zijn 25 centimeter langer dan de hatchbacks waarop ze gebaseerd zijn. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken