Nieuws

Vernieuwde Volkswagen T-Roc is flink duurder én iets goedkoper

Vernieuwde Volkswagen T-Roc is flink duurder én iets goedkoper

Vorig najaar berichtten we je al over de vernieuwde Volkswagen T-Roc. De wijzigingen zijn niet schokkend, maar wel duidelijk. Tenminste, aan de neus van de wat luxere versies. Die heeft bij T-Roc van het nieuwe modeljaar net zo'n doorlopende led-strip als veel andere Volkswagens. Helaas wordt de led voorlopig duur betaald ...

Na de Polo en de ID.4 was de Volkswagen T-Roc in 2021 het populairste Volkswagen-model op de Nederlandse markt. Ongeveer 4000 kopers gingen overstag voor de hoekige charmes van VW's op één na meest compacte SUV. Instappen kon vorig jaar dan ook nog vanaf minder dan 30.000 euro. Voor dat geld had je het basismodel met de 110 pk sterke 1,0-liter TSI-motor. Per 1 januari werd de prijs opgekrikt tot 31.190 euro.

Vernieuwde Volkswagen T-Roc is flink duurder én iets goedkoper

T-Roc Life vanaf 32.790 euro

Voorlopig draagt de vernieuwde versie een duidelijk minder vriendelijk prijskaartje. De T-Roc 1.0 TSI Life is voorlopig het basismodel, en daarvoor vraagt de dealer 32.790 euro. Dat is dus een stuk meer dan je tot voor kort voor de instapper betaalde. Maar dat was natuurlijk ook geen Life, maar een naamloze standaardversie. Sterker nog als we de nieuwe Life met de oude Life vergelijken, is-ie zelfs 200 euro in prijs verlaagd.

Vernieuwde Volkswagen T-Roc is flink duurder én iets goedkoper

Eindelijk weer knuffelen

Voor de T-Roc Life belooft Volkswagen een uitrusting met onder meer 16-inch lichtmetalen wielen, het infotainmentsysteem Ready to Discover, airconditioning, adaptieve cruisecontrol, en ook parkeer- en rijstrookassistentie. De Style-versie (vanaf 36.190 euro) voegt daar nog de nodige goodies aan toe, waaronder sport-comfortstoelen en klimaatregeling. Maar waar we ons nog het meest op verheugen, zijn de zachtere kunststoffen in het interieur. Want na het rock-solid plastic van de vorige T-Roc - en niet te vergeten corona - kunnen we wel weer een ouderwetse dashboardknuffel gebruiken.

Goedkopere versie T-Roc komt later

Als je de driecilinder 1.0 TSI te min vindt, kun je kiezen voor de 150 pk sterke T-Roc 1.5 TSI met handgeschakelde zesbak. Die is er vanaf 35.190 euro. Wie een DSG-automaat wil, moet 2000 euro extra neertellen. Wie je de T-Roc Life live wil aanschouwen, moet nog tot half maart wachten. Wel kun je hem nu al ongezien bestellen - als je durft. Halverwege 2022 wordt er een goedkopere versie van de T-Roc leverbaar. Uiteraard met een enigszins uitgeklede uitrusting. We zijn benieuwd of de prijs net boven of net onder de magische grens van 30 mille komt te liggen. Helaas verdwijnt de heerlijke, 300 pk sterke T-Roc uit het programma. De krachtigste de T-Roc  wordt nu de 2.0 TSI met 190 pk. Met standaard zeventraps DSG en de sportieve R-Line-uitvoering kost hij 49.640 euro. De T-Roc Cabrio blijft wel gewoon leverbaar.

Vernieuwde Volkswagen T-Roc is flink duurder én iets goedkoper

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s.
Lees meer »

Zoeken