Hoe populair suv's ook zijn, Volvo laat sedan- en stationwagonliefhebbers niet in hun hempie staan

Hoe populair suv's ook zijn, Volvo laat sedan- en stationwagonliefhebbers niet in hun hempie staan

Net als veel andere automerken, is Volvo voor een groot deel afhankelijk van zijn suv-modellen. De C40 Recharge, XC40, XC60 en XC90 zijn verantwoordelijk voor liefst 75 procent van de wereldwijde Volvo-verkopen. Maar vrees niet, liefhebbers van sedans en stationwagons! Volvo werkt gewoon aan opvolgers voor zijn S60 / V60 en S90 / V90.

Hoe weinig succesvol de S60, V60, S90 en V90 zijn, laat een simpele vergelijking zien. In de eerste negen maanden van 2021 verkocht Volvo ruim 162.000 exemplaren van de XC60. Dat is meer dan alle sedans en stationwagons van het merk samen. En toch heeft Volvo-topman Håkan Samuelsson bevestigd dat de S- en V-modellen zullen worden opgevolgd. "We hebben lagere auto's met een minder omvangrijke carrosserie nodig", zei hij tegen het Britse Autocar. "Dus let op wat we gaan doen."

Toch blijft Volvo intensief inzetten op (elektrische) suv's

Maar ondanks dat er opvolgers van de S60 / V60 en S90 / V90 in aantocht zijn, gaat Volvo toch nóg intensiever inzetten op suv's. De markt wil nou eenmaal hogere auto's met het stoere uiterlijk van een offroader. Later dit jaar komt de nieuwe Volvo XC90 op de markt. Het model wordt - uiteraard - volledig elektrisch. De helft van alle verkochte Volvo's in 2025 moet elektrisch zijn, zo is het doel van de Zweedse fabrikant.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Aankomende Volvo-modellen krijgen een echte naam

De aankomende XC90-opvolger gaat overigens niet XC90 heten. Volvo-modellen krijgen vanaf dit jaar een echte naam, geen alfanumerieke code meer. Samuelsson noemt de nieuwe XC90 een enorme stap voorwaarts voor Volvo. "Om hem weer gewoon XC90 te noemen, zou verkeerd zijn. Voor Volvo is de auto echt de eerste in zijn soort. Hij krijgt een naam, een beetje zoals een kind die krijgt."

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties