Elektrische Polestar 3, 4 en 5 staan in de startblokken: twee suv's en een coupé-sedan

Elektrische Polestar 3, 4 en 5 staan in de startblokken: twee suv's en een coupé-sedan

Tussen nu en 2024 lanceert Polestar drie nieuwe modellen, die - heel fantasievol - Polestar 3, 4 en 5 gaan heten. De eerste twee zijn elektrische suv's, de laatste is de productieversie van de Polestar Precept. Volgend jaar al debuteert de Polestar 3, een grote luxe-suv die zijn techniek deelt met de volgende generatie Volvo XC90.

Volgens Polestar-baas Thomas Ingenlath ziet de tijdlijn er als volgt uit: in 2022 komt de Polestar 3 op de markt, een jaar later de Polestar 5 en pas daarna de Polestar 4. De eerste zal een suv ter grote van de Volvo XC90 zijn. Ingenlath beschrijft hem als een elektrische premium- en performance-suv. Een Porsche Cayenne-equivalent. Zowel de Polestar 3 als de nieuwe XC90 staan op het SPA2-platform van de Volvo-groep. 

Polestar 4 wordt een coupé-suv ter grote van de Polestar 2

De Polestar 4 wordt een coupé-achtige suv in het Polestar 2-segment, vertelt Ingenlath. Waarschijnlijk deelt hij zijn platform met Volvo XC40, Polestar 2 en Volvo C40 Recharge. De Polestar 5 zagen we al eerder. Hij wordt de productieversie van de Polestar Precept Concept en komt in het segment boven de 2 te staan. Op de eerste foto's van de auto lijkt hij in zijn design wat Tesla-trekjes te hebben.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties